Odpoveď na príspevok od jovani:
Ahojte, Mám fakt dilemu ako "správne" a aj ekono… @jovani a mate vyresenou vodornou izolaci sten? Ono kdyz zaizolujete podlahu vse pujde do sten.Odpoveď na príspevok od jovani:
Ahojte, Mám fakt dilemu ako "správne" a aj ekono… @jovani cez keramickú podlahu prechádza vlhkosť minimálne.....je tam vlhko lebo je tam chladno a tým pádom aj veľmi vysoká relatívna vlhkosť....tá sa pokládkou dlažby nezníži.Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@jovani cez keramickú podlahu prechádza vlhkosť m… @eagleowl nie je mojim zámerom znížiť vlhkosť, viem že ta tam je a aj ciastocne stále ostane. Musím to stále vetrať a v zime eventuálne kúriť. Chcem len spraviť podlahu tak, aby ju o 5 rokov nevydulo a aby ta vlhkosť neisla z podlahy.Odpoveď na príspevok od raziel628:
@jovani a mate vyresenou vodornou izolaci sten? O… @raziel628 to je tiež kostlivcov, ktorý mi nedá spávať. Pocul som o tom, že vraj keď zavriem podlahu, môže sa to vypratávať na stenách. No mám tam sanacnu omietku zvnútra okolo podlahy. Zvonku zatiaľ nejaká stará izolácia.Odpoveď na príspevok od jovani:
@eagleowl nie je mojim zámerom znížiť vlhkosť, vi… @jovani ak nie je vydutá stará podlaha tak novú nemá prečo.....Odpoveď na príspevok od eagleowl:
@jovani ak nie je vydutá stará podlaha tak novú n… @eagleowl uplne ruku do ohne bych za tohle nedal. Ta dlazba je dost mala a je tam mraky spar takze vlhkost muze vyvzlinat skrze ne... ale samo muze to byt v pohode ja jsem takhle u sebe delal garaz/dilna ktera se zdala sucha(steny/podlaha ani pocitove vlhkost) dal jsem hydro a na to nivelacku a epoxyban a jedna stena byla nasledne 30-50cm vlhka(nebylo to zbytkovou vodou). Coz samo nerikam ze se musi stat tady...Odpoveď na príspevok od raziel628:
@eagleowl uplne ruku do ohne bych za tohle nedal.… @raziel628 Hm, zaujímavá skúsenosť. Mozeme asi o tom celom polemizovať ale skutočnosť sa ukáže až v realite po položení. Ja len stále premýšľam nad tou skladbou .... či je nutne davat adhezny mostík, tak hydroizoláciu alebo tekutu lepenku, tak nivelacku a lepidlo s dlažbou, alebo môžem niečo vynechať ?Odpoveď na príspevok od jovani:
@raziel628 Hm, zaujímavá skúsenosť. Mozeme asi o… @jovani jo to je ten problem :-/ sam jsem skripal zubama kdyz jsem sanaci sklepa utratil opravdu nemale penize(okopani, kompletni vybrani podlahy atd...) a nakonec je mozny ze 1/2 veci nebyla nutna problem ze delat to dodatecne by bylo nekolikrat drazsi... ale u nas sklep mnohem horsi(po vetsim desti byla ve sklepe voda). U sebe v garazi kde bylo lehce vlhko udelal: odstraneni nesoudrzneho betonu a vyspraveni vetsich der (na jednom miste jsem to pseudo sesival...), nasledne jsem natahl cementovou hydroizolaci (co zvladne negativni tlak - aquafin 1k) pote jsem dal nivelacku - trochu jsem spatne odhadl(malo) mnozstvi takze doporucuju fakt zmerit jak mate vysky a mit v zaloze nejakou navic... na to jsem hodil epoxyban - za me super podlaha... ale uprime uz nevim zda jsem nakonec dal nejaky penetrak nebo ne mezi puvodni beton a hydroizolaci ale myslim ze neco co mi tu zustalo jsem daval