Diskusiu odoberájú 4 ľudia

Zobytnenie podkrovia

Zobraz úvodný príspevok
Dobry den, riesim zobytnenie podkovia - vsetko sucha vystavba a mam par otazok pre skusenych? 1. Priecky 1x doska SDK (sadrokarton) alebo 2x doska SDK? 2. Sirka profilu na SDK priecky staci 75mm alebo treba 100mm? 3. Aku vypln pouzit do priecok? poprosim konkretny nazov vyrobku 4. Ake typy radiatorov pouzit + znacka? a ako sa zavesi tazky radiator na stenu z SDK?? 5. Podlaha bude realizovana taktiez suchym sposobom, potrebujem od betonoveho poteru sa zdvihnut o 10cm, co tam pouzit? Rozmyslal som sadrovlaknite dosky Fermacell - maju hrubky 25mm, co ale dat pod ne, aby som mal celkovu vysku 10cm? a samozrejme betonovy poter asi nebude uplne v rovine.... 6. Co pouzit na steny a podlahu v kupelni? staci sadrokarton zeleny alebo nejake specialne dosky typu rigistabil? na podlahu moze byt fermacell alebo treba cementovu dosku? je to 80m2, da sa to urobit do stadia holostavby (cize bez zariadenia a dveri) do sumy 15tis? (s tym ze ratajme ze vlna je uz v krove, treba dalej kable, rozvody - elektro+kurenie, sadrokartony, podlahove dosky)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@st89 predpokladam ze to liatinovy radiator nebud…
@sousedekovci89 mam už kúpenú 24mm dosku. Tu zasuniem do ud profilov medzi cdckami. Neviem ale čím pri chytím dosku o ud profil?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od st89:

@sousedekovci89 mam už kúpenú 24mm dosku. Tu zasu…
@st89 ud cd? Davas to na strop?
Odpovedať

@st89 ud cd? Davas to na strop?
@sousedekovci89 na predstenu dávam CD profily, ktoré kotvim dole o udcko a do steny cez záves. A na tej SDK predstene odsunutej od obvodovej asi 10-15cm bude zavesený radiator.
Odpovedať

@sousedekovci89 na predstenu dávam CD profily, kt…
@st89 preco ju nerobis systemovo? Na montaz steny patria uw a cw profily. Uchytavat tu vydrevu mozes plochymi spojkami.
Odpovedať

@st89 preco ju nerobis systemovo? Na montaz steny…
@sousedekovci89 dobre, ako sa vysporiadam s profilom uw ktiry ide do sikmej časti na dosku?
Odpovedať

@sousedekovci89 ja chcem ten vľavo postup uplatniť, priaznivo sa to robí na pozdĺžnych pred stenách, na stitovych stenách uplatnim postup vpravo. Ale ak vieš ako uplatniť postup vpravo na pozdĺžne pred steny, kde sa napájaju tabule SDK v sklone, sem s nim.
Odpovedať

@sousedekovci89 ja chcem ten vľavo postup uplatniť, priaznivo sa to robí na pozdĺžnych pred stenách, na stitovych stenách uplatnim postup vpravo. Ale ak vieš ako uplatniť postup vpravo na pozdĺžne pred steny, kde sa napájaju tabule SDK v sklone, sem s nim.
Odpovedať

@sousedekovci89 dobre, ako sa vysporiadam s profi…
@st89 myslis uw ktory ide pozdlzne so sikminou? Ja som sa s nim vysporiadal ohybacimi noznicami na plech.
Odpovedať

@st89 myslis uw ktory ide pozdlzne so sikminou? J…
@sousedekovci89 ano, presne o to ide, musel si ohnut pasnice UW profilu podla sklonu sikminy....a to musela byt makacka veru
Odpovedať

@sousedekovci89 ano, presne o to ide, musel si oh…
@st89 tie profily zas nesu az tak hruba, celkovo som ohybal cca 10 metrov profilu a mal som to hotove do polhodiny. Zas az tak dokonale to nemusi byt karton to dorovna.
Odpovedať

@st89 tie profily zas nesu az tak hruba, celkovo …
@sousedekovci89 čiže ty si robil vydrevu z osb dosky medzi cw profily. Akú hrúbku dosky si dával prosím?
Odpovedať

@sousedekovci89 čiže ty si robil vydrevu z osb do…
@st89 pod klimemami ma 12 mm (klima je lahka, unesie) tam kde viem ze budem vesat tazsie predmety, davam 22 mm
Odpovedať
Článok sa načítava...
Viete mi niekto laicky vysvetliť ako poriesit odtahovy ventilátor do kúpelne? Co je na to potrebné.? Chcel by som to v SDK strope. Je nutné vyústenie do exteriéru cez stenu? Alebo sa to dá poriesit do odpadového potrubia?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?