Dobry den. Poprosim Vas o radu ci je risenie na fotke vhodné. Chcem sa vyhnut prasknutiu v rohoch. Postup je taky ze osadim ukoncovacie rohy a potom klasicky pretmelim aj s páskou a nasledne preakrylujem.
Dakujem za odpoved
Ja som na sadrove omietky daval rohovu pasku ultraflex a dole v pivnici mam cementove omietku tam som to robil na tupo a roh som nakoniec pretmelil akrylom zatial neprasklo nikde nic
Toto s tym kovovym profilom si len koleduje o praskanie alebo chces skaru kolom dookola trvalo?
Kombinujes dve sposoby
1) oprie sa sadrokartonova doska o stenu fuga 0-2mm a iba sa pretmeli akrylom
2) medzi doskou a sadrokartonom sa necha medzera 5-8mm ta sa vyplny spachtlovacim tmelom do ktoreho sa vlozi papierova alebo sklotextilna paska prespachtlujes tmelom a plus samotny roh sa pretrie akrylom
Nikde nedavas ziadnu kovovu vystuz je tam nanic skorej by som povedal ze moze to skorej prasknut napriklad ked otvoris okno a nadnimsa ten roh prudko ochladi
Je este aj 3sposob a to pouzijes rohove pasky cize v rohu nechas zase medzeru 2-5mm pretries ju spachtlovacim tmelom aj s okrajom a do toho vlozis rohovu pasku napriklad ultraflex a urovnas rohovym pripravkom
Skus si na nete pozriet rigipsove videa alebo maju aj knihu (pdf) kde je vsetko povedal by som do podrobna vysvetlene
@energel cele zle, tiez by ma zaujimalo, ako si sa k tomuto dopracoval a ake vyhody to akoze ma mat?
@sappa 4 sposob, podla mna najlepsi - klzna paska Knauf Trenn-Fix.
@mam pouzite na prizemi pasky na poschodi som chcel usetrit = bol som lakomy :) a dal som len akryl. Poschodie popraskalo a prizemie je krasne bez akychkolvek prasklin. Cize ja odporucam pasky.