Odpoveď na príspevok od tomik2607:
Ahojte, prosím o radu. Mám strop v zložení (odhor… @tomik2607 pod vlnou je parozabrana, tam nič nebude prúdiť. Zhora je to bohužiaľ zaklopene osb, takže to je v podstate druhá parozabrana. Otázka je ci naozaj by sa mohlo niečo zlé štát s tou vlnou keby si to nechal takto. Možno že aj nie. Lebo chaoes dole máš parozabranu, tam sa nič nedostane a do hora si to tiez uzavrel, a nemyslím si ze je extra potrebné to mat priepustne. Samozrejme je lepšie keď to je, ale myslím si ze nestane sa nič hrozné.Odpoveď na príspevok od tomik2607:
Ahojte, prosím o radu. Mám strop v zložení (odhor… @tomik2607 vzhľadom na to ako v priebehu dňa na povale kolíše teplota (kľudne o 30°C) by som si nebol istý tým že tam nemôže dôsjť nejakému problému s kondenzáciou vody....špeciálne ak je tam ten kovový nosník.....ten za určitých okolností vytvorí dobré miesto pre kondenzáciu. Či je parozábrana bez akých koľvek medzier a či pásky držia budú dlhodobo držať dokonale ostáva len veriť.... Pre začiatok by som tam spravil 2-3 otvory tak aby sa cez ne dalo kontrolovať či je pod OSB všetko v poriadku aj v zime aj v lete....prípadne by som premontoval (posunul by som ich tak) aby sa vytvorili medzi jednotlivými doskami medzeri (1-2cm)....nahradia vŕtané otvori a bude to pochôdzne. Inak s rozumom navŕtané otvori v OSB hrúbky 22mm určite nespôsobia také oslabenie aby nebola pochôdzna.Odpoveď na príspevok od tomik2607:
Ahojte, prosím o radu. Mám strop v zložení (odhor… @tomik2607 dá sa to urobiť aj bez odvetrania a komínkov, ale určite tam bude kondenzovať vlhkosť a tým bude degradovať izolácia. A nehovorím o kvapkách vody, ale o litroch, ktoré sa tam môžu nazrážať.