Dobry den, v podkrovi chcem na sikme plochy dat osb dosky + sietka lepidlo, myslim si ze ked dam athezny mostik na osb tak by to mohlo drzat a neopadalo by to, ma niekto skusenosti?
@pistikus nechce sa mi robit rošť pod sdk a tak rozmyslam len latami zrovnat krokvy a na laty nasrubovat osb, a tak hladam niekoho kto je uz aspon par rokov spokojny/nespokojny s aplikaciou adhezneho mostika na osb. Ide len o tie sikminy, strop bude tatransky profil. Dost sa obavam prasklin na sdk lebo strecha je lahka plechová a u nás je dost veterno
@slobodny_slobodny no vidis super napad, a skusim ti vylepsit napad podla seba, za lacnejsie riesenie namiesto osb dosky nasrubuj SDK bez kadejakych profilov a podobnych sialenstiev, stvorak ta vide na cca 1,50 kdezto aj najtensia OSB doska 10mm ta vide 3,50 a nemusis sa patlat ani s adheznym mostikom natiahnes na SDK lepitko so sietkou a potom omietku, nema co praskat / vlastna skusenost /
@slobodny_slobodny najlepšie OSB+styrodur 2cm +sieťka +fasáda.. istota.. raz sme robili iba OSB a lepidlo a o 2roky sa všetko pooduvalo .a robili sme to odznova.. chceli ušetriť no nevyplatilo sa,stalo to viac času a peňazí..
Robil som podobnú skladbu pre 9 rokmi a zatiaľ spokojnosť. Všetko drží, ako má.
Ako adhézny mostík som použil EcoPrim Grip a prestierkoval som to Mapethermom AR2.
@majko22 toto sa mi pozdava, asi pojdem tymto smerom. Jedna sa len o sikminy v podkrovi. Osb doska na to 3 cm styrodur prichyteny podlozkami a skrutkami a potom sietka + lepidlo + mineralna omietka. Ma s tym niekto skusenosti?? 🤔
Dakujem chlapi 🙂
@jblaze odpadne to preto že OSB má iný povrch ako stena.
OSB má impregnáciu. Čiže sa musí buď zrušiť,alebo odhezny mostík.
Niekedy je lepšia osobná skúsenosť ako teória od Pc.
@tominohorvath no len nato, lebo je haklivy na praskanie spojov 🙂 a ked dakomu vadi praskanie a mikro trhliny ta nech investuje !!! ja osobne by som v zivote nepriplacal za nezmysel !!! / mne osobne nepraskol ani jeden spoj na 48 m2 strope / no ale dakto chodi po dome so vztycenou hlavou a namiesto pod nohy pozera na strop 🙂 ano je to blbost na N-tu, ale aj haklivym ludom treba dat nejaku radu 🙂