Odpoveď na príspevok od sissik:
ak mas na to financie a je perspektiva, ze niekto… @sissik v aktualnej dobe a vyhladovo sa stym da trocha pocitat :DOdpoveď na príspevok od shadowmilan:
@sissik v aktualnej dobe a vyhladovo sa stym da t… @shadowmilan my tiez vidime vyhladovo, ze nase deti sa nedostanu k byvaniu ani vo veku, v ktorom sme sa dostlai k byvaniu my, tak s tym ako rodic pocitam. Ale deti to vidia inak. A nikdy nevies, ako sa rozhodnu. Preto pisem, ze ak je to perspektivne z ich strany. Oni si poznaju svoje deti najlepsieOdpoveď na príspevok od wolodymyr:
Predrazi to o jeden veniec navyse a par radov teh… @wolodymyr sak normalne. na hernej konzole :)Odpoveď na príspevok od messner:
Planujeme stavat prizemny dom podobneho tvaru ako… @messner nevahal by som ani minutu... o par rokov ked sa pozries na tu investiciu co ta to stalo sa tomu zasmejes...Odpoveď na príspevok od messner:
Planujeme stavat prizemny dom podobneho tvaru ako… @messner Nápad dobrý,ale treba todat slušne navrhnúť,lebo to nie je len pár radov muriva navyše,ale napriklad aj take stužujúce žekezobet. stĺliky previazané so stropom.s ktorými treba ratať už pri navrhu stropu.Inak by sa ti mobol rozčapiť krov.Odpoveď na príspevok od messner:
Planujeme stavat prizemny dom podobneho tvaru ako… @messner Ja som dvíhal podkrovie o 2 rady tehál. Ale nie z dôvodu obývyteľnosti, ale mám tam povalu a nechcel som mať takú povali, kde by som musel chodiť štvornožky, alebo v hlbokom predklone. Aj po zateplení strechy mám tam pochôdznu výšku cca 2,1 m v strede - ku krajom sa to znižuje. Aby si tam mohol mať obytný priestor, musel by si to navýšiť aspoň o 3-4 rady tehál. Zvýši to náklady o cenu materiálu, ale stále sa to oplatí.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Predrazi to o jeden veniec navyse a par radov teh… @wolodymyr Myslel som betonovy strop nad prizemim na neho hydroizolacia/parozabrana - na nom povedzme polystyren a nejaka pochodzna vrstva. Strecha - klasicky krov- by nateraz ostala nezateplena. A ten pinpong by sa mohol hrat na pojde, ktory takto vznikne. Svokrovci si na tento ucel postavili na pozemku stodolu 9x4m strecha a je na nej tiez len nezateplena plechova sedlova strecha a deti sa tam radi hraju cely rok a nerobia bordel v dome :-) Aj v lete sa tam da vydrzat a vecer priestor skoro teplotu vyvetra. V zime tam aspon nefuka a hraju sa tam oblecene v bundach.