Ahojte.. Veľa sa tejto stránke nevyznám.. Ale idem skúšať čosi zistiť..
Plánujeme nadstavbu rd.. Statik u nás už bol. Povolil to.. Prídu robiť projekt..
Otázka je.. Ani neviem aká.. 😂😂 Stavebné povolenie je treba, áno to už viem.. Ideme nadstavovat z dreva.. Chceme hore spraviť spálňu, dve izby decke a kúpelku.. Mňa by skôr zaujímalo vy co ste už robili niečo také.. Koľko vás to cca stalo? Vôbec si ani len neviem predstaviť co to môže tak stať. Ale 50 000? Bude to ale 100m2..
Nechceme strešné okná.. Čiže sa rozhodujeme bud ikiere alebo nadstavit na 2,5 m2.. Nejaké rady by mi veľmi pomohli.. Ďakujem..
@mucikata2503 ak chcete mať normálne bývanie a ak je to možné urobil by som normálnu výšku (2.5-2.6m) a nad to strechu.
Potom cena vyjde ako za montovaný drevodom bez dosky, teda cca 50-90 tisíc podľa toho aké materiály si zvolíte.
@igor256 fuha.. Tak to je riadna suma... Nechceme to až nejako moc vysoko.. Pretože dole budeme mat kuchyňu obývačku a jednu izbu ešte. Proste skôr chceme ten vrch na "spanie" skôr nech majú deti izby.. Len teda v žiadnom prípade nechceme podkrovné okná.. Čiže nevieme ako to vymyslieť... Ale teda niesme ochotný dat zato až takú palku že napr 80 000..
@mucikata2503 aha ja ze chcete samostatnu jednotku, az teraz citam ze 3 izby a kupelnu. Kazdopadne 100m2 je dost..
My teraz mame na 90m2 drevodom cenu za hrubu stavbu 26 tisic a za holodom 37 tisic (teda 26+37).
Nie je v tom sanita, su tam okna steny strecha zateplenie atd. U vas by to bolo asi menej, pod 40 asi nie. Mozno by ste to dali aj okolo 50-60.
Velmi zalezi na tom co si vyberiete. Ci bude kupelna za 5000 alebo 15000. Ake velke okna atd.
Ten ramec 90 tisic som bral ako strop pri drahych materialoch.
@igor256 tých 60 by bolo ešte super... Najlepšie riešenie je asi projekt a obehat nejaké firmy? Najdrahšie bude asi zhodiť strechu a vystavať to a strecha okná.. Však? Ostatné si veľa vieme aj svojpomocne... Alebo známosti.. To nebudú až také palky..
Prosím a stavebné povolenie keď budeme vybavovať to je tiež nejaká vyššia pálka?