Kupelna s prieckami OSB

Ahojte. Chcela by som sa opytat na par veci tych skusenejsich. V dome budeme mat podkrovie, ale nebude hore betonova deka, ale drevena, lebo mame v prizemi priznany strop, tzv. Tatransky profil. Chcela som sa teda opytat, ked budeme riesit hore malu kupelnicku, co dat na tie osb priecky, kedze budu v kontakte s vodou. Zvazovala som na zem linoleum, nechcem to zatazovat tazkymi materialmi...a na tie steny mi napadlo, ze nejake umyvatelne tapety, ale neviem, ci vplyvom vlhka sa nezacnu odlepovat. Dakujem za inspiracie a rady. :)
Odpovedať
@zizzinka to ste na to sama toto riesit ? Na osb dosky sa natre hydroizolacia do rohov hydroizolacna paska, je to system napr. knauf, denbraven atd.., na podlahu sa davaju napr cetris dosky, alebo knauf podlahove dosky,
Odpovedať
@jano2007 a ta hydroizolacia co ma za ulohu? Proti vlhku?
Odpovedať
@zizzinka no samozrejme, https://www.hornbach.sk/shop/Tekuta-h... https://www.knauf.cz/knauf-hydroflex
Odpovedať
@zizzinka na hydroizolaciu normalne nalepite obkladacky, podlahu
Odpovedať
@jano2007 ked ja si nemozem pomoct ale bojim sa ze ked dame kachlicku ze to strop neudrzi... Tramy mame 10x18 cm
Odpovedať
@zizzinka no ja to posudit neviem, tramy 10x18 to mi nehovori nic ak neviem rozostup medzi nimi.
Odpovedať
@zizzinka existuje take povolenie ako statik stavieb. Urcite sa nejaky vo Vasom okolo najde, co by Vam to vedel posudit, Ak ziadneho nepoznate, existuje stranka www.sksi.sk kde si ich viete vyhladat. ;-)
Odpovedať
@zizzinka ak mas oba h z obkladaciek, tak na osb dosky mozes naniest stierku umyvatelne farby, ale asi by to naozaj chcelo posudenie statikom, lebo nestaci vediet len velkost tramov ale an ich rozstupy a osadenie na muroch, to sa tazko radi po internete. Este aj sadrokarton sa da pouzit, zeleny do vlhka a na nom interierova umyvatelna farba. Len treba vyriesit aj odvetravanie kupelne, obzvlast ak tam bude sprcha
Odpovedať
Profilova fotka
OSB =chemikália,rakovina..Jediná výhoda OSB je že do šopy z OSB ani potkan nepôjde. Má čuch a kúsok rozumu.Tatranský profil natretý chemikáliami, výhoda nezdržiavajú sa tam pavúky .Inak by sa z toho otrávili. Na podlahe plávajúce podlahy plné chemikálií ,výhoda ,pokapú mravce .Nábytok z Poľska natretý bohvie čím,výhoda nezdržiavajú sa tam mole. Nepoznám vás. Nechcem vám zle ,len trošku porozmýšlajte čo máte v dome. Budete to chytať do rúk a dýchať, aj vaše deti. Viete prečo sú na detské hračky prísne hygienické normy ?Zaujímate sa o to čo dajú vám a vašim deťom na tanier v reštaurácii?Prajem vám veľa zdravia a aby ste sa v zdraví dožili aspoň 40-tky a vaše deti nech moc netrpia na, alergie a civilizačné choroby. Aby som nezabudol .Wifina sa montuje do detskej izby ,alebo spálne ,deti by mali mať najlepší signál.Zaslúžia si to. ;-)
Odpovedať
@mesarosanton pekne si sa rozpísal, povedal si A tak napíš aj B. Teda aká je tvoja ideálna predstava o bývaní?
Odpovedať
@igor256 prave sa odstahoval do najblizsej volnej jaskyne :-D Akurat pred nou vysieva lan a uz nam asi neodpovie, lebo prave zrusil aj wifinu, aj mobil a vecer pazurikom vystruha drevene sedlo na bicykel aby mu nejake chemikalie neohrozili jeho korunne klenoty...
Odpovedať
@zizzinka a chodit sa tam nebudes bat? Ked ta tak citam,mala by som strach aj vstupit na vase podkrovie. Nabytok tam nebudete mat? Postele? Taketo veci by mal zvazovat statik a nie neznala zena na fore. @mesarosanton ze tie nase svinuchy mravcie nevedia vykapat na tej plavacke :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zizzinka ja si myslím, že sa trápiš niečím, čo ti vôbec neprináleží. na dom predsa máte projekt a statické výpočty. máte presne naplánované, čo kde pôjde. strach, či sa statik a projektant nejak zásadne nepomýlil, nie je namieste. hmotnosť obkladu a dlažby nemá nejaký zásadný vplyv na krov či strop. predpokladám, že otázku, či na strechu máte dať iba igelit namiesto krytiny, asi nepoložíš. A to sú už iné hmotnosti...
Odpovedať
@hoblinka13 mas nejakych mutantov :-D
Odpovedať
@worker_falcon v podkrovi bolo spociatku navrhnuty ukladaci priestor...ale my sme uvazovali nad zobytnenim...rozostupy medzi tramami je 60cm
Odpovedať
@hoblinka13 nekomentujem
Odpovedať
@mesarosanton chcem sa vas spytat: a ja som sa pytala na zhodnotenie zavaznosti materialov pouzitych v dome na zdravie moje a mojich deti?
Odpovedať
@zizzinka o tom by mal vedieť projektant a statik. celkovo neviete, do čoho idete... napríklad zvuková izolácia toho stropu bude zaujímavá.
Odpovedať
@zita19 sranda že @mesarosanton hovorí o potkanovi ako o "tom inteligentom". Asi od neho čo to v jaskyni okukal.
Odpovedať
@worker_falcon neviem v akom zmysle zaujimava, ale skoro rovnaku stavbu maju znami, my mame kus upraveny ich projekt a tam nepocut nic ked je niekto hore...kym nedupe ako slon...ale to pocut aj v bytovke kde su panely
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?