Klimatizácia - typ,cena, firma, rady...

chcela by som poprosiť o radu. Bývame v rodinnom dome a aj napriek tomu, že urobené izolácie, podkrovie sa v lete prehrieva. Myslela som, že to vydržíme, ale po vlaňajšej skúsenosti, by som asi riešila klimatizáciu. Pozerala somrôzne druhy - samostatne stojaca, montovaná,..., ale vôbec tejto téme nerozumiem, takže neviem čo by bolo vhodné. potrebovala by som ochladiť dve izby - 1. cca 4 x 5 x 2,5 m a 2. 4 x 7 x 2,5 m. Ďakujem za akúkoľvek radu
Odpovedať
@itabi Premysli ci chces mobilnu, prenosnu, docasnu, alebo fixnu, ci chces vonkajsiu jednotku zavesnit na stenu a pod. najlešspie a najjednoduchsie asi fixna, jedna jednotka vonku, z nej dve jednotky v byte, na stenu. Sama to asi nespravis oslov firmu poradia detaily.
Odpovedať
@itabi tak sa robia ksefty, zarobia najprv firmy na izolacie, lebo vraj potom nebude treba klimu, potom zarobia firmy na klimy. Mohla by stacit jedna klima na chodbe 3,5 kW, vyber overenu japonsku znacku, ziadna zbytocna elektronika, ani wifi. Staci kabel 3x2,5 CYKY, komdemz bude kvapkat na chodnik.
Odpovedať
Pozri si na internete Daikin FTXB 35(je tichá a výkonná a hlavne spoľahlivá malo poruchova ).Tato by mala stacit na uvadzane rozmery. Nevyhodou už existujúcich priestorov sú medené trubky v ktorých ti bude cirkulovat chladiace medium medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou.Tieto trubky by bolo ideálne skryť (lišta, sadrokarton) ďalej odvod kondenzátu výzražanej vody, ktorá bude vznikať vo vnútornej. Vyhol by som sa mobilným klimati zaciam.
Odpovedať
@itabi dobre ti radi @sysell dve vnutorne jednotky 2,5kW a jednu vonkajsiu staci 4,5kW znacku si vyber podla toho aka si narocna, vola sa to multisplit, ja mam 3vnut. 2,1+2,5+3,5kW a jednu vonkajsiu 8kW v pohode to stiha aj chladit aj kurit ine kurenie nemam
Odpovedať
Dá sa to ešte riešiť ak by ste mali povalu, cez "kanalovu" jednotku a prieduchy do izieb, cez flexi-spiro potrubia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?