Čo potrebujeme vybaviť k zmene

Dobrý deň. Rozmýšľame nad zmenou tvaru strechy pred zobytnením podkrovia. Dom je do L, strecha teraz polovalbová, zvažujeme zmeniť na pultovú. Dvor úzky, dom skoro na hranici, je tam cca 50cm priestor. Spád by bol už len u nás na dvore, plus zvažujeme urobiť aj samostatný vchod. Čo všetko treba k tejto zmene? Statik, projektant? Súhlas susedov? Ďakujem vopred za každú relevantnú radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lucanovci27:

Dobrý deň. Rozmýšľame nad zmenou tvaru strechy pr…
@lucanovci27 toto bude podľa mňa na stavebné povolenie. Čiže smer stavebný úrad, povedia tam čo všetko bude potrebné a potom smer projektant.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@lucanovci27 toto bude podľa mňa na stavebné povo…
@marsdm ísť na stavebný úrad, to ma vôbec nenapadlo 😏 Áno, že treba stavebné povolenie vieme.
Odpovedať

@marsdm ísť na stavebný úrad, to ma vôbec nenapad…
@lucanovci27 a čo chceš akože akú inú radu? Chod na stavebný úrad, povedz svoj zámer a tam dostaneš odpoveď, čo je potrebné na to, aby ti danú zmenu povolili... My nemáme veštecké gule....
Odpovedať

Dobrý deň. Rozmýšľame nad zmenou tvaru strechy pr…
@lucanovci27 Potrebuješ projektanta, od neho projekt, potom podať žiadosť o stavebné povolenie. Súhlas susedov nepotrebuješ, budú sa vyjadrovať v rámci stavebného konania. Budeš potrebovať ešte kopec dokumentov, presný zoznam ti povedia na stav. úrade.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@lucanovci27 a čo chceš akože akú inú radu? Chod …
@megdesign radu od niekoho kto to reálne riešil. Nie od niekoho, kto ma pošle na stavebný úrad.
Odpovedať

@megdesign radu od niekoho kto to reálne riešil. …
@lucanovci27 poradím. Toto riešil kamarát a išiel nasledovne. Prišiel na stavebný úrad, povedal že chcú zobytniť podkrovie a spraviť novú strechu. Pani na úrade mu dala zoznam vecí čo musí splniť a úrady ktoré osloviť. Išiel za projektantkou a povedal všetko čo bolo na úrade. Tá spravila projekt, ten sa rozoslal úradom a potom sa všetko odnieslo na stavebný úrad, kde vydali stavebné povolenie (keď mali všetko splnené z toho čo chceli na začiatku). Ešte sa to dá inak. Že sa ide za projektantom, tomu sa zaplatí aj inžiniering, čiže on pôjde na stavebný úrad a vybaví všetko až po stavebné povolenie.
Odpovedať

@lucanovci27 poradím. Toto riešil kamarát a išiel…
@marsdm ale on nechce ísť na úrad... (Asi sa boji abo kieho... 🤷)
Odpovedať

@marsdm ale on nechce ísť na úrad... (Asi sa boji…
@megdesign ale veď tam bývajú celkom v pohode ľudia. Mne raz aj vypĺňali tlačivo, lebo sa ponáhľali a oni to vedia rýchlejšie čo tam treba všade.
Odpovedať

@marsdm ale on nechce ísť na úrad... (Asi sa boji…
@megdesign som žena :) a som pred pôrodom, preto sa chcem vyhnúť úradu a tam zisťovaniu čo nám treba a aký postup zvoliť. Máme s ňou skúsenosť, čiže je najlepšie len odniesť čo treba, a nepýtať rady. Chcem všetko mať papierovo správne.
Odpovedať

@lucanovci27 poradím. Toto riešil kamarát a išiel…
@marsdm asi zvolíme tento postup, len projektant a nech vybaví všetko. Chcem mať všetko na poriadku, žiaden ani len možný problém v budúcnosti. Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?