Zdravím, potrebovala by som poradiť, čo dať do bytu namiesto normálneho krbu. Chcela som ho na dotvorenie atmosféry aj ako dominantný dizajnový prvok. Ide o podkrovný byt. Klasický krb alebo kachle vylúčené kvôli nedostatku času, pracnosti, neporiadku, absenciou komína (neviem či by sa dal vôbec nejaký dostavať/dorobiť bez základov ??). Rozmýšľala som nad biokrbom, len neviem, či to nie je gýč. Alebo predsalen sa nevyhovárať a dať (ak sa dá) klasický krb? Alebo radšej nič ako "napodobeninu". Ak nič, tak čo s priestorom? Ďakujem :-)
Biokrb je gýč. Keďže ide o podkrovný byt tak už len vynaška dreva by bola o držku. Takisto výška komína sa nedá urobiť. Možno nejaký ventilátorom nútený odťah.
Ale v podkroví je to asi hlúposť celé. Pouvažuj o inom dominantnom prvku. Je všeličo iné co sa môže nainštalovať.
Biokrb je pre niekoho možno blbosť (synovi som ho napr. vyhovoril ;-) ), ale vonkoncom nemusí byť gýč.
Sú predsa aj pekné, moderné, nerezové - pokiaľ Ti ide o "dizajnový prvok" a "atmosféru".
Navyše stojí zlomok toho, čo "normálny" krb, komín apod. A vôbec - v podkroví by si asi nemohla veľmi čarovať aj kvôli hmotnosti kozuba, komína atď.
GOOOOOOOOGLI. :-D
Ja vam poradim kupte si dobru telku dajte si ju na stenu a pustite si youtube horenie ohna a budete mat atmosferu.ak chcete krb tak min.musite mat na to love lebo to nie je za 1000ani za 2000eur.ak mate obyvacku 20m2 tak potom biokrb to nic nestoji a za malu atmosku to stoji za to...ak chcete byt in tak potom kanadske male kachle na drevo od blaze king alebo osburn.krb zaberie vela mieste a hodi sa iba do velkometraz.bytov ak chcete nieco lacne a pocut praskat ohen tak potom obycajne kachle za 500eur.
My sme zvolili plynový krb no nového domu.
Ale mame v podkrovnom byte teraz klasicky na drevo, bol 2 krát zapálený... V podkrovnej izbe sa nedalo spať- take horúco z neho bolo a je to do väčších priestorov, tiež zapach