Plánujeme dobudúcna zobytniť podkrovie. Zatiaľ nemáme deti, takže nám stačí spalňa na prízemí, ale časom bude podkrovie obývateľné, kde budú izby a kúpeľňa. BohužiaĽ bránila som sa podkroviu, ale nezmestila sa ďalšia na prízemie. Projektant nám navrhol 20cm izoláciu, zdá sa mi to žalostne málo. Preto zisťujeme u ďalších odborníkov, koľko dávajú oni a akú skladbu. Sranda, že každý to robí inak a väčšina dáva 20 cm. Preto budem rada, ak sa nájde niekto, kto má podkrovie a dá sa tam v lete vydržať a aké zateplenie ste dávali?
Mala poznamka - riesime tu chladenie v podkrovi. Ti co hovoria, ze im vadi klimatizacia (maju skusenost z prace) tak si neuvedomuju, ze v dome sa jedna o inu situaciu. Chladime podkrovie kde su standardne umiestnene spalne. Teda cez den sa tam ludia skoro nevyskytuju - su vonku v zahrade alebo dolu - v kuchyni, obyvacke. Ja to robim tak, ze pridem z prace, zapnem klimu v spalni a necham ju ist dokedy nejdem spat. Pred spanim to vypnem - spalna a vsetok nabytok su krasne vychladene, mozme tvorit okno - lebo vonku je uz cca 24 a menej stupnov .... pocas spania by ma klima vyrusovala ...
@hoblinka13 ked ti klima nerobi dobre, tak ju zapnes ked pojdes do prace a ked prides zasa z nej, tak ju vypnes, takze nebude mat na teba co fukat. podla mna je to ine ako v praci :-) :-) v podkrovi, za mna asi najlepsie riesenie, ako tam prezit
@hoblinka13 My mame sice prizemny dom ale klimatizaciu mame, bezi vzdy ked nie sme doma po prichode ju vypneme a je to uplne v pohodicke. Manzelka ma tiez problemy s krcnou chrbticou ale v takomto rezime pouzivania jej to absolutne nevadi. Doma mame stalych 23°C.
@danculd pokial sa to vychladi kym nie ste doma, tak je to super, ovela lepsie akoby mala bezat ked ste doma, to je jasne, ze v takom pripade by to malo vplyv aj na krcnu chrbticu a u mojej zeny aj na hrdlo, ta akonahle je pri nej pustena klima jeden den tak na druhy uz ma problem, ze ju hrdlo boli, skriabe
ahoj,necital som celu diskusiu,ale podla vlastnej skusenosti ti poviem takto:mame 300m2 podkrovia,obyvaneho kazdy den,mam tam kancel a detska hernu.medzi krokvy sme davali 18 cm izolaciu ,potom 25cm a nakoniec sadrokarton.v lete v pohode lebo izolacia nepusti dnu teplo a v zime tiez lebo izolacia nepusti teplo von.kurenie tam nie je iba na prizemi cize teplo sa dostava hore.mame 4 stresne okna ,ktore ani nevim kedy bolo naposledy otvorene.
cim hrubsia izolacia tym lepsie. :-p :-D
@beckham23 a krytinu mate aku? My mame betonovu,ta je vraj najlepsia pre podkrovie,co zatial mozem potvrdit. V tychto horucavach bolo v podkrovi prijemne,aj ked este nie je obyvane a nezaizolovana strecha
@hoblinka13 ahoj, my máme obývané podkrovie. Zatiaľ len detská izba. Zateplenie máme 36 cm, menej by som nedávala,.strešné okná Velux a vonkajšie rolety na strešných oknách, bez klimatizácie. Cez najväčšie horúčavy tam bolo max. 26 stupňov, vetráme len skoro ráno. Celkom sa tam dá vydržať.
@hoblinka13 Chladenie je jeho sekundárna činnosť.. A cena áno, je vysoká. Moja cenová ponuka od NIBE- TČ ohrev vody 9tis eur, chladenie stropné ďalších 6tis :-D