Odpoveď na príspevok od petersd:
@filip_pe @stefanby ... jedna rada lepšia… @petersd a tesa pre takyto mur stacia len vertikalne roxori alebo aj horizontalne - myslim vo vyliatom zaklade?Odpoveď na príspevok od matus2108:
@petersd a tesa pre takyto mur stacia len vertika… @matus2108 Už keď dávaš železo, daj všetko tak, ako sa má.Teda aj zvisle, aj horizontálne.Odpoveď na príspevok od matus2108:
@petersd a tesa pre takyto mur stacia len vertika… @matus2108 do základu netreba železo. Stačí roxory nechať trčať kde bude DT, kôli previazaniu. Do DT horizontálne aj vertikálne výstuž.Odpoveď na príspevok od petersd:
@matus2108 Už keď dávaš železo, daj všetko tak, a… @petersd ano do tvarnic urcite aj horizontalne, myslel som ale do vykopaneho zakladu - je nutne armovat alebo staci cisty beton a doneho ponapichovat ?Odpoveď na príspevok od megdesign:
@matus2108 do základu netreba železo. Stačí roxor… @megdesign hmm pýtam sa lebo nazory sa rôznia, niekto tvrdi ze roxory vodorovne aj do zakladoveho pasu...Odpoveď na príspevok od matus2108:
@megdesign hmm pýtam sa lebo nazory sa rôznia, ni… @matus2108 V súčasnosti všetci trepú železo všade, kde sa len dá. Na Tvojom mieste by som sa rozhodol od podložia. Ak je tvrdé - kamenisté, nedával by som armaturu,.... ale ak nestabilné, piesčité, alebo v kopci, tak dal.Odpoveď na príspevok od matus2108:
@megdesign hmm pýtam sa lebo nazory sa rôznia, ni… @matus2108 robil som DT plot po troch stranách pozemku, nejakých 26m má jedna strana... A aj základ betónový pod ten plot. Buď dáš na nejaké názory, alebo na skúsenosti.... Železo tam NETREBA.