Telekomunikačné káble pozdĺž hranice pozemku a stavba plotu

prosim o radu, alebo osobnu skusenost. Chceme robit predny plot a meter pred hranicou pozemku nam ide telekomunikacny kabel. Ide rovnobezne popred cely pozemok. Telekomunikacie si davaju 2 m ochrannu zonu. Ako v takomto pripade postavit betonovy plot legalne?? Da sa to vybavit? Budem vdacna za kazdu radu. dakujem!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, pokial mi je zname tak na plot nie je treba ziadne povolenie a ani oznamenie. Vyjadrenie od telekomunikacii by ste asi potrebovali pri stavebnom konani, ktore pri plote nie je treba. Takze ked si plot postavite na svojom pozemku je to legalne.
Odpovedať
@kuko dakujem za odpoved. Ak je to tak, tak by som bola velmi rada.
Odpovedať
Podľa mňa výstavba nového plota je v zmysle stavebného zákona drobná stavba a je potrebné ju ohlásiť na obecnom (mestkom) úrade. Ale tiež si myslím že nie je potrebný na to súhlas od Telekomu. Určite by bližšie info poskytli na stavebnom úrade. Ochranné pásmo 2m podľa mňa znamená len opatrnosť pri výkopových prácach v tomto pásme, t.j. nekopať strojovo ale ručne. Ak sa mýlim, prosím opravte ma.
Odpovedať
Profilova fotka
@duso @dalejna Suhlas s Dusom! ;-)
Odpovedať
@duso dakujem za Tvoju odpoved. To s oznamenim ako drobna stavba, to mi je jasne. Len sme sa obavali, ze nam nepovolia stavat plot so zakladmi - murovany, nakolko je tam to ochranne pasmo. S odpovedami ste ma potesili ;-) .
Odpovedať
jedna sa ako uz bolo pisane o drobnu stavbu. U Telekomu potrebujes vyjadrenie, pripadne sa informovat o moznosti prekladky metalickeho vedenia. Ziadost je potrebne dorucit osobne, alebo pisomne na adresu regionalnej podatelne CSI (centra sluzieb infrastruktury) - podla regionu Mesto Adresa Úradné hodiny Bratislava Slovak Telekom, a.s. Karadžičova 10 825 13 Bratislava 8:00 - 16:00 B. Bystrica Slovak Telekom, a.s. Horná 77 P.O.Box 4 97408 Banská Bystrica 8 8:00 - 16:00 Žilina Slovak Telekom, a.s. Poštová 1 P.O.Box 9 01008 Žilina 8 8:00 - 16:00 Košice Slovak Telekom, a.s. Poštová 18 P.O.Box D-30 04210 Košice 1 8:00 - 16:00
Odpovedať
@miguelx dakujem aj Tebe za odpoved. Prekladka asi nebude mozna, tie kable tam su uz dost rokov a neviem, kto by to financoval v dnesnej dobe. Okrem telekomunikacneho kabla tam ide aj nejaka optika. Manzel sa mal ist dnes informavat aj priamo na telekomunikacie, ale bojim sa toho, ze ak nam nepovolia postavit murovany plot, ako to potom budeme riesit. Predsa nebudeme mat zpredu obycajne pletivo...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@dalejna musíš dať žiadosť na telekomunikácie, (diaľkové spoje)odkiaľ ti príde odpoveď čo robiť. V prípade, že telekomunikačný kábel je v blízkosti pracovník telekomunikácií špeciálnym prístrojom tento kábel zameria a farbou označí v ktorých miestach presne sa nachádza a podľa toho dá súhlas, alebo nedá súhlas!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?