Sused je na mojom pozemku

Profilova fotka
Ahojte. Ja by som mala takú otázku ,neviem či s tým niekto má nejakú skúsenosť. Kúpili sme starší dom s veľkým pozemkom ,ktorý sme potom zbúrali a na začiatku pozemku plotom bol stary dom a ďalej taký starý betón. Momentálne sme už postavili nový dom a ideme riešiť plot. Situácia je taká ,že keď bol geodet vytycit osadenie domu zistil ,ze sused je na našom pozemku asi o nejakých 30metrov. Ale problém hlavne nastáva v tom,ze ten starý plot je krivý ,a na tom starom plote sú priam zo susedovej strany nalepene ich hospodárske budovy a otázka znie ,ze čo s tým ,keď tam chcem ten starý plot dať prec a robiť nový. Na tej strane plot máme dávať my. Moja otázka je hlavne položená tak či môžem niečo také žiadať od susedov ,aby to dali preč ,keď to tak majú 30 rokov ? Inak by to bol na úkor môjho pozemku čo už sú aj takto na našom pozemku.
Odpovedať
1
2
Fakt 30m? Nemyslela si 30cm? My mame suseda z jednej strany tiez 30cm u nas a u dalsieho sme zase my 20cm (povodne ploty, cca. 40m dlzka). Z jednej strany sme stavali uz novy plot (spolu so susedom), neriesili sme to a postavili sme ho tak ako bol povodny. Holt, kedysi sa to v starej zastavbe nemeralo uplne na centimeter presne. Poziadat ho samozrejme mozes aby to posunul ale ked nebude chciet, tak co urobis dalej? Budes ho zalovat, do smrti budete rozhadani a pozerat na seba cez prsty?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od danculd:

Fakt 30m? Nemyslela si 30cm? My mame suseda z jed…
@danculd áno 30cm som myslela. A bolo by to ďalších 30 CM keby chcem,aby bol plot zarovno ,keďže je tam ten kravin. Práveže veľmi sa nechcem hádať ,len to sú 2 veci už teraz je vlastne 30cm na našom ,to by som ani neriešila. Lenže ten starý plot neviem bez toho dať dole ,že by som mu ten kravin zrušila. Tým pádom by som ďalších 30cm musela zobrať zo svojho pozemku alebo by bol ten plot krivý. Predpokladám , že asi ten kravin sa ani nedá posunúť , musel by to zrušiť.
Odpovedať
Profilova fotka
posunúť si svoje objekty asi nebude chcieť. Tak nech si odkúpi tie vaše pozemky, nech je to na poriadku. Alebo nech to si to prenajíma a dajte to na papier. Veci treba mať na poriadku, ak to ide
Odpovedať
Vies ono sa to kedy takto robilo,ze sa susedia proste len dohodli.Aj u nas je to tak,ze sused si len posunul plot a dokonca ich pozemok vedie cez nas dom.Ale su to bratia uz na dochodku a to nam povedali len tak medzi recou,ze to zle vypocitali,ci ako.Tak sa len posunuly,preto z tej 5tej strany ani plot asi nepojdeme stavat,babky sa radi porozpravaju cez plot.Su to super susedia.
Odpovedať
A to sme s ostatnych 4stran si urobili ploty na nasom pozemku a nie sa dohadovali so susedmi,ti len boli o tom oboznameni a nemali s tym problem.
Odpovedať
A z 2 stran tam aj tak nik nebyva celorocne,1 tam chodia len na dovolenku a dalsi za nami pani to chce predat,ta tam vobec nechodi tak uvidime akych susedov dostaneme,snad budu pokracovat s plotom,co sme tam dali,lebo je tam zaklad,co chceli stavat garaz a uz sa to aj tak cele rozpada.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Vies ono sa to kedy takto robilo,ze sa susedia pr…
@emilia25 áno ,ja to chápem ,že kedysi sa to tak robilo , tých 30cm by som ani neriešila. Len skôr mi to vadí ,že tým pádom ten starý plot nemôžem zrušiť,keď tam má doslova opretý kravin. A ten celý plot je krivý a na poli rozpadnuty, tým ,že sme burali starý dom ,tak za domom a aj kúsok pred domom je to teraz bez plotu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ers89:

@emilia25 áno ,ja to chápem ,že kedysi sa to tak …
@ers89 Ten plot patrí komu? Kto ho postavil?
Odpovedať
Ak to nemas moc uzke, tak by som kludne zobral dalsich 30cm z mojho pozemku a bral to tak, ze v buducnosti budem mat pristup po vlastnom pozemku k plotu aj z druhej strany kvoli buducej udrzbe, kludne aj s branickou.:-) Bohvie, kto tam v buducnosti bude byvat. Inak tazko radit, ked tu nikto nepozna vase pomery a vztahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd suhlas s @danculd, vola sa to odlivka. Hranicu oznacit stlpom s betonom, plot na vlastnom pozemku, budovy nechat tak (sused nebude zit vecne, potom doriesit). Branicku by som nerobil, staci rozoberatelny diel kvoli udrzbe.
Odpovedať
Ak doslova neni ten plot na tej sope,ze ju nedrzi v kope,tak by som ten plot dala dole a postavila novy,tam mu to len povedz a hotovo.Ak je to,ze doslova to drzi s tym a ak by si ho dala dole,sopa padne tak by som urobila novy plot vedla a hotovo.My sme robili plot a sused tam ma tepelne cerpadlo,tak sme plot na tom kusku posunuli a sme mu povedali,ze ten kusok teda nech si necha,nech si plot na tom kusku da dole,aj to urobil a kosi ten kusok,plot ma tesne na plote,ale teraz sme to uzavreli dalsim plotom tak to ani neni vidiet,ze tam ma plot.To som si len vsimla,ked sme to uzatvarali a robili plot do boku.
Odpovedať
Uz ste to skusili nejak riesit so susedom? To treba ako prve a potom vymyslat nejake ine plany. Mozno sa s nim bude dat normalne dohodnut.
Odpovedať
Článok sa načítava...
no este ze si opravila tie metre na centimetre lebo to by bolo moc 😀 kazdopadne poziadal by som normalne suseda a povedal co je vo veci. sme predsa ludia. aj ked uprimne na druhej strane neviem ci by sa mi chcelo vadit o 30cm ..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od macko444:

no este ze si opravila tie metre na centimetre le…
@macko444 myslim si ze ani sused to nebude chciet nejako riesit. 30cm nie je ani pravitko 😅
Odpovedať
Máme to podobne u našich. Spravili sme to tak, že plot je po tie chlievy, potom je vynechany a opäť pokračuje. Vyzerá to na h... ale s tým susedom nie je reč a tým pádom to naši radšej neriešia.
Odpovedať
Zalezi ci ten ziskany priestor potrebujes nejak vyuzit, alebo je to len koli tomu aby si to mala podla papierov. :) Napr. u nas susedia posuvali zle osadeny plot o 10-20cm, pretoze tam potrebovali dat 4m siroku cestu na pozemok dozadu. A volakedy sa stavali domy 50cm od hranic pozemku, a tych 50cm sa potom uz neohradzovalo, ale to mal sused ako dvor a ty si mala zas od druheho suseda.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@ers89 Ten plot patrí komu? Kto ho postavil?
@frantisekca Ten plot je náš , resp. bývaly majiteľ to robil a tú stranu mamu my robiť. Tým ,že predtým bol plotom ten starý dom a tento dom nie je taký dlhý ,tak teraz tam je aj priestor kde to je bez plotu a potom nasleduje taký starý prasknutý plot o ktorého je aj tá šopa opreta
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od danculd:

Ak to nemas moc uzke, tak by som kludne zobral da…
@danculd práveže ten pozemok je dosť úzky. Síce dlhý ,ale úzky. Čo sa tyka susedov dá sa povedať ,že máme taky neutrálny vzťah. Sú to starší ľudia,ktorí tam bývajú so synom ,ktorý tam asi bude aj potom bývať.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Ak doslova neni ten plot na tej sope,ze ju nedrzi…
@emilia25 Práveže bohužiaľ je 😔 Keď dám preč starý plot , tak to spadne. Do súkromnej správy môžem poslať fotky, ako to vlastne vyzerá.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od macko444:

no este ze si opravila tie metre na centimetre le…
@macko444 ja sa nechcem vadit o 30cm, i keď by to bolo už 60cm , lebo je to celé krivé a už su teraz u nás 30cm. Ja tie CM v podstate ani neriešim ,len chcela by som ten starý plot dať dole ,nech môžem dať novy. Nechápem prečo tie stavby sa všetky lepili na ploty. Pozemok je síce dlhý ,ale úzky a nerada by som odkrojivala tých ďalších 30cm len skrz toho ,že on tam má kravin.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od akvi:

Máme to podobne u našich. Spravili sme to tak, že…
@akvi nevedela by si mi to prosim ta poslať ako to vyzerá do súkromnej správy ?
Odpovedať
Profilova fotka

@macko444 ja sa nechcem vadit o 30cm, i keď by to…
@ers89 "Nechápem prečo tie stavby sa všetky lepili na ploty. Pozemok je síce dlhý ,ale úzky" Aj rozmyslas, ked pises? Ty sa tu nadrapujes o 30 cm. Tak co myslis, kolko by ta sopa zabrala efektivneho miesta navyse na susedovom pozemku, keby ju postavili dalej od plota aspon tak, aby sa dalo medzi sopou a plotom prejst (aby to davalo aspon nejaky zmysel)? Uz chapeme, preco je sopa nalepena na plot? V kazdom pripade stale tu tocis o tom, ako nechces plot posunut a ako ti vadi sopa. Stale mi tu ale chyba vyjadrenie suseda. Moj navrh smerom k susedovi by bol postavit novy plot aj s novou sopou na tvoje naklady (minimalne ciastocne), kedze je to tvoj zaujem nie jeho. Nehovoriac o tom, ze ta sopa tam zarucene stala uz ked ste kupovali pozemok, vedeli ste, do coho idete.
Odpovedať

@akvi nevedela by si mi to prosim ta poslať ako t…
@ers89 tak urob teda plot vedla toho,ked mu to drzi sopu,my ked sme zrusili sopu,tiez stena bola hranica,teda podla nakresu a novu,malu sopku sme skratili a novy plot potahali plus,minus pokracovanie sopy ale to uz sme aj so susedkou riesili,kedze tam plot nikdy nestal.Normalne to urob vedla,aspon nebudes mat bordel zo stareho plotu.Foto kludne posli.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od maslenka47:

@ers89 "Nechápem prečo tie stavby sa všetky lepil…
@maslenka47 Ja tu vôbec netočím o tých 30cm, ty čítaj s porozumením. Mne tu vôbec nejde o tých 30cm , ako som vravela už teraz sú 30cm na našom pozemku,kde majú svoj bordel. A keď nemôžem zbúrať starý plot ,tak uberiem ďalších 30cm. A už aj teraz je úzko. Áno tá šopa bola pred nami postavená ,ale tiež mali rozmyslat,keď to stavali a lepili na plot ,ktorý nie je ich ,ze to raz bude treba meniť.
Odpovedať

@akvi nevedela by si mi to prosim ta poslať ako t…
@ers89 nemám foto, keď pôjdeme k našim a spomeniem si na to, tak odfotim.
Odpovedať

@maslenka47 Ja tu vôbec netočím o tých 30cm, ty č…
@ers89 Z druhej strany máte pozemok v poriadku? S druhým susedom? Akože je to blbé, ked je na vašom pozemku. Ja keď som staval a geodet robil geodetické zameranie, tak zistil že druhý sused ktorý má záhradu oplotenú už 50-60 rokov zaberá z pozemku susediaceho somnou 1,5m. Ja mám zameraný pozemok s presnosťou 2-5cm, čiže ten nevyužívaný pozemok medzi mnou a tým druhým susedom je zúžený o 1,5m. Pritom pri stavbe som objavil aj dva hraničné kamene, ktoré boli takto posunuté o 1,5m. Tiež známy z druhej dediny spomínal, že tam jeden kúpil starý pozemok, zbúral dom, postavil nový a keď vymerali hranice, a zistili že jednu hranicu majú posunutú 0,5m u suseda, a zasa druhý sused má 0,5m plot u nich. A zistili že všetci susedia majú takto posunuté hranice, kedysi nebola taká presnosť zamerania. A teraz ten nový robí problémy a chce svojich 0,5m od toho suseda. Teraz otázka na zamyslenie. Majú si teraz všetci susedia, ktorý sú na tých pozemkoch 50-100 rokov, stavať nové ploty kvoli niekomu kto tam robí problémy a posúvať hranice podľa nového geometrického zamerania čo vo veľa prípadoch ani nie je možné keďže niekedy sa stavalo aj na hraniciach? Alebo sa nejak rozumne dohodnúť?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@ers89 Z druhej strany máte pozemok v poriadku? S…
@kajo873 určite sa rozumne dohodnúť , ja som tiež za dohodu. Týždeň si snažím susedov odchytiť , ale nedarí sa mi. Z druhej strany som to ani neriešila ,keďže tam plot nemusím riešiť. Ja to beriem ,že kedysi to tak presne nemerali. Ja ani nechcem ,aby nejak posúval ten plot ,ja ho chcem len vymeniť a serie ma ta šopa ,ze je na plote. Vieš aj,keď je to tam už niekoľko rokov mohli rozmýšľať ,že ten plot asi nebude naveky a nemuseli to vyslovene na ten plot lepiť, aby sa s tým v budúcnosti dalo manipulovať.
Odpovedať

Ahojte. Ja by som mala takú otázku ,neviem či s t…
@ers89 my mame takeho suseda, jeho robotnici nam pocas vytavby edavali bordel stavebny odpad po pozemku, vytycene koliky geodetom vyhadzovali, od zaciatku problemovy clovek. Zrazu, ze chce stavat plot z gabionu a ze ze 20 cm aby bolo na jeho pozemku a 20 na nasom, muz ze ok nebudeme sa s nim hned hadat, rozumej pre mna najlepsi sused, ziadny sused,nakoniec ho zacal kopat a 50 cm na nasom. Upozornila som ho na to a ze on to menit nebude, ze to robotnici, reku ok zburat a postavit, mal tam betonovy zaklad uz na svoju hranicu pozemku. On, ze ci si robim srandu, ja reku s cudzimi ledmi nevtipkujem, pojdem n stavebny urd a oznamim ciernu stavbu vas plot na mojom pozemku a mate po stavbe, este nemal skolaudovane.Vyriesene, s ludmi sa netreba s..za dobrotu na zebrotu, uz ma nezdravi ako dobre aspon mam pokoj.Pozemok sa nachadza v lokalite kde meter je okolo 700 eur.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od roxana280:

@ers89 my mame takeho suseda, jeho robotnici nam…
@roxana280 a ako ste to nakoniec vyriešili ? Zbúrali to ?
Odpovedať

@roxana280 a ako ste to nakoniec vyriešili ? Zbúr…
@ers89 samozrejme, musel, dala som to na starost stavbyveducemu nasmu, aby to s nim dohodol,nakoniec museli aj nasi robotnici urcitu cast demontovat a na kusku sa beton zahrnul zeminou, pekne sme mu natiahli spagat kde ta hranica je, ale uz je upratany pekne za hranicou svojho pozemku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?