Posuvná plotová brána

Prosím podeľte sa o rady a hlavne skúsenosti s posuvnými bránami, hlavne teda v zime. Nie samonosnými, myslím tie, čo sa pohybujú po kolieskach v pripravenej drážke. Nie je problém, keď nasneží alebo namrzne v drážke voda? Treba to v zime prácne čistiť každé ráno? Ďakujem
Odpovedať
vacsinou sa to robi tak, ze nie je drazka ale vystupok - ako hreben strechy - a drazka je na koliesku.
Odpovedať
Profilova fotka
Drážka je v koliesku a pohybuje sa po výstupku. U nás nebol problém, že by sa nechcela otvoriť ešte ani raz. Ale staráme sa o to, keď napadne sneh, aby tam neboli hrče ľadu. Tu dole je to možno väčší problém ako u nás v LM. Lebo u vás napadne, odhrniete a je sucho. Ale u nás ráno nasneží, cez deň sa to natopí a v noci primrzne, niekedy primrzne už skôr ako prídem z roboty ..... no dolniacka zima proste .... Nám sa ešte odsúva do drážky v teréne kopčeka a keď napadne viac snehu naraz, tak si ho nahrnie a potom má problém s celkovým otvorením. Ale to ho len rukou vyhrniem a ideme. To sa ale u nás na dolniakoch za tie dve zimy, čo ju máme, len asi raz. Ale ak máš terén v rovine a nič nebráni snehu sa odvaliť bokom, tak potom nebudeš mať ani tento problém :)
Odpovedať
@lifelike Ďakujem za cenný názor. Brána bude na rovine, len to posúvanie bude z vonkajšej strany plota. Už len presvedčiť manžela, že toto riešenie je fajn :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@denyssa Tu je hromada odpovedí.......https://branyposuvne.sk/komponenty-posuvnych-bran/pojazdove-kolieskove-brany
Odpovedať
@denyssa presne ako pisali vyssie, je to na vystupku a nemal by byt v tomto pripade problem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň @denyssa, posuvná brána po koľajnici vyžaduje trochu údržby, hlavne čo sa týka námrazy - ide o to, aby sa koliesko na spodku brány nevykoľajilo. Viac si môžete prečítať aj v jednom staršom vlákne tu na modrej streche, kde sa už riešil rozdiel medzi samonosnou a koľajovou bránou ;-) - http://www.modrastrecha.sk/forum/okna...
Odpovedať
po mojich skúsenostiach by som už určite volil samonosnú, v zime je posuvná po koľajnici hotová katastrofa. odmetať sneh atď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?