Posun existujuceho vyjazdu pre auto

Zdravim, chcel by som sa opytat, ci niekto z Vas riesil posunutie existujuceho vjazdu pre auto. Brana by sa mi viac hodila, ak by bola blizsie ku krizovatke. Viaceri ludia mi povedali, ze na to nepotrebujem povolenie, ale nasiel info, ze povolenie treba. Neviem, aka pokuta mi hrozi, ak by som to spravil bez povolenia a ci sa nemoze stat, ze by som to musel dat do povodneho stavu. Problem je ten, ze chcem robit novy plot.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od an_sendo:

Zdravim, chcel by som sa opytat, ci niekto z Vas …
@an_sendo https://www.modrastrecha.sk/forum/poz...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od iamriso:

@an_sendo https://www.modrastrecha.sk/forum/pozem…
@iamriso tam sa jednalo o mostik @an_sendo podla mna by stacilo ohlasenie drobnej stavby - rekonstrukcia plotu... iba by som to oznamil, nejako nakreslil a podal oznamenie a uvidis co Ti na urade povedia. Aj tak to funguje tak, ze v jednej dedine Ti pani povie, ze preco ju otravujes, ved urob si to a daj pokoj a v druhej dedine Ta pomaly poslu na dopravny inspektorat na vypracovanie dopravneho projektu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od igor256:

@iamriso tam sa jednalo o mostik @an_sendo podla …
@igor256 z pohľadu zákona, či ide o rozšírenie mostíka, či prístupovej cesty, myslím že je to úplne jedno, ide v podstate o rovnakú situáciu... @an_sendo keď si nie si istý a bojíš sa nejakej pokuty, tak najjednoduchšie bude zájsť k vám na stavebný úrad a oni ťa už nasmerujú... ale úprimne, keďže ide o rozšírenie už pôvodného vjazdu (nie budovanie nového), na ktoré sa už raz riešilo povolenie, tak ja osobne by som to ani cez úrady neriešil.. na našej ulici (a to je nová ulica/sídlisko) si xy ludí poposúvalo/ zväčšilo/ presunulo vjazd, tak ako to oni potrebovali, pretože developer pri robení ciest a chodníkov nevedel, aký bude mať každý dom (resp. ako bude osadený a kde bude treba dať vjazd)... takže po postavení domu si to teraz ľudia prispôsobujú podľa potreby
Odpovedať

@igor256 z pohľadu zákona, či ide o rozšírenie mo…
@iamriso tak to prr, ten mostik ide ponad vodny tok, musi splnat nosnost pre vozidlo, eventualne pre hasicske auto...
Odpovedať
Profilova fotka
ohlásiť plot
Odpovedať

@igor256 z pohľadu zákona, či ide o rozšírenie mo…
dakujem za odpovede. Ja mam stary dom v meste, kde je uz mam existujuci plot. Ten chcem ale menit a trocha navysit, na co mi staci ohlaska. Ak by som musel riesit aj povolenie na zmenu vjazdu, tak by sa to dost predlzilo ale aj predrazilo, lebo by urcite potrebovali projekt. Velmi by mi pomohlo, ak by mal niekto vedomost o tom, ze ak by ma niekto natrel, ci by som musel vratit vsetko do povodneho stavu, alebo by sa to dalo dodatocne vyvavit, pripadne aka vysoka pokuta mi hrozi. Dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?