Poraďte oplotenie

Zdravím, budeme stavať a chcem si nechať poradiť k oploteniu pozemku. Ide o dom, ktorý bude stáť kvázi obkolesený poliami (kukurica, slnečnica,atď..) Pôdu obrába družstvo. V podstate dom postavíme na pozemku, ktorý bude v tom poli kvázi vykrojený. Prvých cca 30 metrov v prvej časti pozemku okolí domu som chcel dať z oboch strán betónový plot a zvyšok logicky pletivo. Betónový aby lepšie ochránil dom pred vetrom a prašnosťou a aj súkromie, keďže žiadny sused vedľa násnebude, aby nám z celej ulice nebolo vidieť všade. Domysú oproti a aj triška vzdialene na našej strane. Viete poradiť nejakú alternatívu k betńovému oploteniu? Hlavne, aby zabránilo prašnosti a vetru, aby ak vídem na pozemok dvor nás tam nepredúvalo. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Zdravím, budeme stavať a chcem si nechať poradiť …
@fero1821 nic tomu nezabrani, ani 2m betonovy plot, ak bude zatva bude sa prasit ponad neho.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@fero1821 nic tomu nezabrani, ani 2m betonovy plo…
@sousedekovci89 S tým počítam. Ale skôr takému bežnému prachu z poľa ak troška zaduje vietor. Pri žatve čakám, že bude tak či tak a je to daň za to, že tam máme pozemok. Nad tým neplačem. Ide aj o ten vietor aby nás tam nevydúvalo. Či je niečo lepšie ako betónový plot. Lebo veľa ľudí píše hej dáš betón budete ako v krabici a v lete to nahreje. Lenže ono sa to dá riešiť aj zeleňou pri plote. Chcem mať nejaký dobrý základ a asi 3D plot nebude to pravé riešenie. Zvyšok pozemku samozrejme bude pletivo. Čiže úplne to nebude zastavané len od cesty po koniec bungalovu.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem no, ale asi by som v tomto prípade vyberal oplotenie aj podľa ceny. Keďže účel, ktorý má plniť, je prevažne ten, aby zabránilo nejakému bordelu, pohľadom a tak ďalej.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od delfabo:

Neviem no, ale asi by som v tomto prípade vyberal…
@delfabo Tak betónové je cenovo niekde v strede. Pletivo je nevyhovujúce. A krajšie by boli moc drahé(gabióny, a podobne). Asi teda to betónové.
Odpovedať
Profilova fotka

@delfabo Tak betónové je cenovo niekde v strede. …
@fero1821 Tak asi máš teda rozhodnuté. Keď to doplníš tou zeleňou a rozrastie sa to, tak to bude fajn, aj tie stromky alebo kríky (neviem, čo chceš vysadiť) budú zachytávať prach z toho pola.
Odpovedať

@delfabo Tak betónové je cenovo niekde v strede. …
@fero1821 ak chces davat liniovu zelen pletivovy ti bude postacovat.ak chces nieco pevnejsie chod do pletivovych dielcov.
Odpovedať

@fero1821 ak chces davat liniovu zelen pletivovy …
@sousedekovci89 Pletivo ako také alebo dielce bohužial nezabránia vetru napr. alebo bežnému prachu. Zeleň neplánujem dávať po celej dĺžke. A ak by som šiel do dielcov + k tomu pripočítať nejaké pásy na ochranu súkromia, aby ma nebolo vidieť, tak cenovo sa to približuje betónovému opoteniu. Pritom pásy je nutné vymeniť po čase lebo spraskajú. A ich cena je dosť vysoká na to že je to niečo dočasné. Pletivo menej zasahuje vizuálne do prostredia to je pravda, aj by sa to viac páčilo, ale podľa mňa nefunkčné na to prostredie ktoré tam bude. Kopec ľudí kritizuje betón lebo vyzera blbo no ale čo narobím.
Odpovedať

@fero1821 Ja bývam na konci ulice, kde z 3 strán mám pole, z jedne strany ulicu a z 1 strany mám suseda. Pole nie je sahara, nefúka prach, ako si predstavuješ. Ani počas poľných prác to nie je nič tragické - sem tam môže niečo zafúkať, ale to ti môže aj z ulice. Na poli buď pestujú niečo, alebo je to zarastené trávou. Vietor bude fúkať, nech dáš čokoľvek. Ale nie viac, než kdekoľvek inde. Od poľa mám betónový plot z betónových panelov. K ulici mám plot zo štiepaného kameňa a len od susedov je plot zo zváraných plotových dielov. Ja som dal plot tak, že spodný panel som zapustil do terénu, takže mám 0,5 metra pod zemou podhrabovú dosku. Je to panelový plot 2,5 metrový, z čoho ten pol meter je pod zemou a nad zemou sú 2 metre. Jedine pre krtkov to nie je prekážka, tí sa podhrabú aj pod tých 0,5 metra. Fotky sú tu: https://www.modrastrecha.sk/forum/plo... https://www.modrastrecha.sk/forum/plo... https://www.modrastrecha.sk/forum/plo...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@fero1821 Ja bývam na konci ulice, kde z 3 strán …
@chrobak7 Tak vy tam máte aspoň toho jedného suseda. Mne pletivo vzadu na záhrade nebude vadiť. Mne ide o priestor v časti kde bude domček.
Odpovedať

@sousedekovci89 Pletivo ako také alebo dielce boh…
@fero1821 ja by som sa tie pasy do dielcov vykaslal za mna to vyzera hnusne. Ber na vedomie ze z toho betonoveho plotu bude v lete naozaj salat teplo- ak mas velky dvor nemusi to az tak vadit ale pri malom dvore to bude citit. Ja neuznavam to zadebnenie betonom. Prach vzduchom poletuje, plot v tomto nie je nejaka zasadna vec. Ja mam od susedov vsade pletivovy okrem jedneho ktory dal betonovy ale sam. Za betonovy budem zamienat iba od jedneho lebo je to zahradnictvo a navyse ten sused moc poriadkumilovnosti nepobral takze na dvore je vsetko od zhnitej embecky cez btectanom zarasteny kultivator az po dptrhany foliovnik. Nebyt toho do betonoveho by som nesiel.
Odpovedať

@fero1821 ja by som sa tie pasy do dielcov vykasl…
@sousedekovci89 Dvor bude veľký čiže to teplo sa rozplynie do prostredia, ale áno máš pravdu, že sálať niečo v jeho blízkosti bude. Je to niečo za niečo. Ale tak keď pravdu poviem. Dám urobiť pletivo. Sadnem na dvor a terasu a zistím, že mi tam ľudia čumia z domu ked lezim pri bazeniku, tak budem nadávať aky som idiot ze som dal nefunkčny plot. Radšej fakt to potom ošetriť zeleňou sem tam pomedzi nejaký stromček atď.
Odpovedať

@sousedekovci89 Dvor bude veľký čiže to teplo sa …
@fero1821 no osobne by som urcite isiel do tej zelene. Je to ovela prijemnejsie riesenie, navyse aj pocitovo ochladzuje priestor.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@fero1821 no osobne by som urcite isiel do tej ze…
@sousedekovci89 tak ja chcem dať betónové oplotenie + k tomu doplnok časom nejaká zeleň
Odpovedať

@fero1821 neviem prečo si myslíš, že od poľa budes mať prach, špinu a pod. Oveľa viac prašné sú cesty, po ktorých chodia autá. Bývame na konci dediny, oproti veľké lány polí, ale prašné to nie je, len teraz chvíľu, kým pokosili obilie. Lietalo to všade, ale tomu nezabráni žiadny plot.
Odpovedať
Teraz susedov nemas,ale co dnes neni,zajtra platit nemusi.Vsetko sa dnes rozpredava,zachvilu nebude ani co a kde sadit,len stavat. Tak ten betonovy plot kolom dokola a k tomu tuje si mnohi davaju.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emilia25:

Teraz susedov nemas,ale co dnes neni,zajtra plati…
@emilia25 No tak nejako to plánujem cca aj ja. Prípadne kombinácia s inýnou zeleňou.
Odpovedať

@fero1821 Na toto, na čo chceš Ty, najlepšie poslúži živý plot. Ja mám z tuji Smaragd. Nevidno cez to, dobre to filtruje aj prach, aj hluk... a vôbec sa o to nestaráš 😁
Odpovedať

@emilia25 No tak nejako to plánujem cca aj ja. Pr…
@fero1821 prave pri zelenom plote je podla mna betonovy plot zbytocnost. Ale kazdy nech da co sa mu paci.
Odpovedať

@emilia25 No tak nejako to plánujem cca aj ja. Pr…
@fero1821 my sme mali zivi plot,ten vyrastol aj 2m vysoko a pomaly meter do sirky.Muz to orezaval,ale ja som ho chcela dat uz davno prec a miesto toho dat len betonovy plot,kedze pozemok neni tak velky a kazdy meter ho opticky zvecsi tak jedneho pekneho dna,ked ho muz strihal a babka muzovi hovorila,ze ako ho pekne ostrihal tak sused za plotom zadrel :no asi ma krive oci. Haha tymto ma tak dobre nasral,ze muz uz ine mi nemohol len povedat ,,,ako povies milacik.A sup cely plot zivy som hned na druhy den doslova spilila aj s najstarsim synom,ten zobral pilu a sup koren za korenom a veru aj vykopavat sme museli. Tak sa sused uz musel divat na nas,haha. A zene vravi:neboj sa zvysime ten plot,ale ked je vsetko take drahe.Som sa v duchu smiala no ty kym si zvysis ten plotik,tak my uz cely pozemok oplotime kolom dokola betonovym plotom. Este 2 strany,3strany uz mame a uz zacneme od dnes kopat jamy na stlpiky a cez celozavodnu sa budu osadzat ploty.
Odpovedať
No je to dilema, pretože áno tuje sú super v tomto ale kým dorastú na požadovanú výšku a hrúbku aby urobili súvislý plot to potrvá aj 10 rokov. Viem o čom hovorím momentálne to tak máme doma u rodičov. Treba ich minimálne raz ročne ostrihať do požadovanej výšky. To by mi až tak veľký problém síce nerobilo, ale ak si vezmem, že mi treba dokopy 60m dĺžky plota vo výške cca 2 m tak to teda aj raz ročne dá zabrat. Samozrejme až neskôr keď už dorastú. Prvá myšlienka bola pletivo a k tomu tuje, no čakať 10 rokov kým bude nejaké súkromie...čo ja viem. Betónový je v podstate na údržbu nenáročný. Možno ho raz za 10 rokov vyvapkujem. Je síce pravda, že je to nepriehľadné, no záhrada bude pekne otvorená a bude vidieť pole. Asi najlepšie riešenie bude betónový plot a k tomu plotu vysadiť zeleň. NIe nutne tuje, ale aj tuje a plus nejaké trávy vysoké a podobne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?