Neopadavý stálozelený plot

Profilova fotka
Dobrý deň, prosím kto má skúsenosť so stálozeleným mrazuvzdorným neopadavým krom (aby siel aspon do 2,5m vysky , nie ihličnan). Hrab nie,a tiez aby nerastol 1cm za dva roky... ĎAKUJEM
Odpovedať
Vavrinovec
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lulka78:

Dobrý deň, prosím kto má skúsenosť so stálozelený…
@lulka78 Ja mám "Bucbanek" = Buxus stalezelený. Spokojnosť. Ale nerastie extra rýchlo.... (pre mňa je to výhodou) Krušpán vždyzelený (Buxus sempervirens) Je hustý, neopadavý ker s lesklými listami, ktoré sú tmavozelenej farby a majú oválny tvar. Rastlina môže dorásť do výšky až 1 - 5 metrov, avšak pri tvarovaní rastliny sa udržuje v menšej výške.
Odpovedať
Vtaci zob. S vavrinovcom radsej opatrne, vie vymrznut.
Odpovedať

Dobrý deň, prosím kto má skúsenosť so stálozelený…
@lulka78 My máme Vavrínovec 7 rokov. Je vysoký asi 4m okolo1,5 metra široký,hustý, krásny.Hned prvú zimu ako sme ho zasadili sa na neho zosunul sneh z pol strechy bungalovu a v pohode prežil. Sadila nám ho záhradnícka firma a podla mňa ho dali moc nahusto,lebo je fakt hustý a rastie ako blázon. Každý rok ho manžel musí ostrihat,lebo rasiie do polota ku susedom, je z neho plný príves bordelu. V novom dome chcem tiež Vavrínovec,ale určite dám iný kultivar. Existuje jeden, ktorý dorastá len do 3m a tuším max do trištvrte metra a urcite ho nedam tak nahusto a kusok dalej od plotu. Ale inak je fakt pekny. Myslím,že prvý rok-dva tam bola kvapková závlaha a potom už nič, nepolievame,nič s ním nerobíme. V zime chráni proti severnému vetru od susedov a celý rok je krásne zelený. Máme aj tuje,ale asi ako skoro všetkým u nás ich chytila minulý rok nejaka choroba a budeme ich musieť všetky vyhodiť.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od hajny:

@lulka78 My máme Vavrínovec 7 rokov. Je vysoký as…
Ďakujem@hajny
Odpovedať
Profilova fotka

Ďakujem@hajny
@lulka78 prosím Vás,neviete aký je to kultivar, ten cca do 3,5m?
Odpovedať

@lulka78 prosím Vás,neviete aký je to kultivar, t…
@lulka78 vavrinovec lekarsky je do 3m/max3,5m
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rado1121:

@lulka78 vavrinovec lekarsky je do 3m/max3,5m
@rado1121 Ďakujem!
Odpovedať
vavrinovec lekarsky maju rodicia, stale je pekny. My sme si nasadili magnolie,ale tam je cena vyssia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od hajny:

@lulka78 My máme Vavrínovec 7 rokov. Je vysoký as…
@hajny môžem sa opýtať ako ďaleko ste od seba vavrínovec sadili? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od btus:

@hajny môžem sa opýtať ako ďaleko ste od seba va…
@btus Ahoj. Skús kuknúť aj sem: https://www.modrastrecha.sk/magazine/...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?