Brana,otvarana do zeme

Ahojte, prosim vas,nemate niekto skusenost s takouto branou? Je to realizovatelne aj u nas? Pripadne cca,kolko by to stalo? Byvame v kopci,cesta uzka,uz nevieme,ako vyriesit branu,aby nezavadzala dnu,von nevojde a posuvna je problem,sme v prudkom kopci. Moc dakujem za reakcie. https://m.youtube.com/watch?v=CwLxzRY...
Odpovedať
Profilova fotka
Fantázie sa medze nekladu, ale s realizáciou by to zrejme mohol byť problém. Všetko, čo je v zemi, môže zaplaviť voda, nazbierať špina, listy, čo môže obmedziť funkčnosť. Nedalo by sa odfotiť miesto budúcej brány?
Odpovedať
Realizacia tak 15-20 tisic.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prirodokochac:

Fantázie sa medze nekladu, ale s realizáciou by t…
@prirodokochac urcite ano,zajtra,teraz by som tam nic nevidela...mna napadlo,ze ako by to bolo v zime,ked napadne sneh,ci by to nezamrzlo,vsetko to bude mat zrejme nejake kolajnicky,alebo nieco,ak tam natecie voda,co by to spravilo. Ak by ta zajtra nieco napadlo,budem ti moc vdacna.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Realizacia tak 15-20 tisic.
@kejsix moje nervy,to dooost
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od siska1313:

@prirodokochac urcite ano,zajtra,teraz by som tam…
@siska1313 mňa už napadlo teraz, len som zvedavý na fotku. Skôr by som špekuloval nad možnosťou urobiť drážku do toho svahu, aby sa brána vedela posúvať. Ale viac pomôže zajtrajšia fotka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prirodokochac:

@siska1313 mňa už napadlo teraz, len som zvedavý …
@prirodokochac si zlaty,moc dakujem,zajtra pofotim a poslem,dakujem👍
Odpovedať

@kejsix moje nervy,to dooost
@siska1313 ja neviem co ste cakali, pri cenach standartnych bran ... ludia pridu s takouto vychytavkou, co je doslova na mieru a potom sa cuduju nad cenou ...
Odpovedať

Ahojte, prosim vas,nemate niekto skusenost s tako…
@siska1313 obávam sa že toto sofistikované riešenie je viac reklama na možnosti prototypu, než praktický funkčný a spôsob otvárania brány. Tie tyče by museli byť z plného materiálu, aby niečo udržali. T.j. jedna by mala hmotnosť tak 30 kilogramov. Brutálna hmotnosť, brutálne servo, komplikované odvodnenie, zlá stabilita, neuveriteľné komplikovaný servis. Kejsix ma pravdu. Cena astronomická a praktické schopnosti brány diskutabilné. Ja by som do toho nešiel ani zadarmo. Koleduješ si čierneho Petra.
Odpovedať

@siska1313 Stačí si dať urobiť CP http://www.automaticgates.be/nl/over-ons
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@siska1313 obávam sa že toto sofistikované rieše…
@zicher To sa robi hydraulicky, nie servom. Ale v principe si staci dat do googlu, kolko stoji vysuvaci parkovaci stlpik (bez montaze) a trosku sa dostane clovek do obrazu :-D
Odpovedať

@siska1313 spraviť sa dá všetko. A to všetko je otázka peňazí. 😉 len predpokladám, že tie peniaze nie sú, keď "mňa napadlo".
Odpovedať

@zicher vôbec to nemusí mať váhu... Kľudne môžu byť stĺpiky jokel, dole platňa, na dĺžku 4m kľudne stačia dva servopohony s enkoderom a prevodovkou 8:1 a dá sa v pohode. Len teba odvodnenie... Už som také riešil. Len kratšie a jedno servo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj, hovoris o brane: "aby nezavadzala dnu,von nevojde". Von sa nevojde ani taka, ktora ma mimoosove panty? https://www.youtube.com/watch?v=TgzQf...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@zicher vôbec to nemusí mať váhu... Kľudne môžu b…
@megdesign Servo je životnosťou oveľa slabšie, ako hydraulika. Ale áno, robí sa, na domáce použitie je to asi ok. Čo viem, tak v hornej časti puzdra je mechanizmus, ktorý je v zime vyhrievaný. V dolnej časti ostáva voda/kondenz, zvyknú sa stĺpiky prepájať v spodnej časti až po zapustenú nádobu s plavákom a čerpadlom.
Odpovedať
Profilova fotka
Jeden stlpik stoji tak 3000€ z toho predpokladam ze tak 2000-2500€ je cena za celu mechanizaciu a cca tych 500€ je za material stlpika 😅 Takze pri takejto brane treba ratat tak podobne 3000-4000€ len na pohybove ustrojenstvo...+ cena brany na mieru + sachta v ktorej to bude + izolacia a rozumne odvodnenie... toto je fakt sranda tak za 15,000€ a viac.... Ano vyzera to mega ale toto je pre cloveka ktory bude mat v pazi vyvalit kludne 1000€ rocne na jej servis 😅
Odpovedať

@siska1313 ja by som sa skusil na Vasom mieste skontaktovat s nejakym vyrobcom bran, kludne aj s viacerimi, ukazat im Vasu situaciu a skusit sa spytat ci vedia o nejakom rozumnom a prijatelnom rieseni. Predsa len tito ludia co sa tym zivia maju vela skusenosti a vedia poradit ako taketo veci riesit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@siska1313 ja neviem co ste cakali, pri cenach st…
@shadowmilan ja len hladam riesenie,ktore by sa nam hodilo a pytam sa na to,comu nerozumiem,na to je tento portal. Ale vdaka za prinosny koment.
Odpovedať

@zicher dakujem,toto pomohlo. Kukla som video,vyzeralo to ako riesenie pre nas,ale tieto technicke veci okolo je to,co som potrebovala vysvetlut. Jasne,ze za branu nedam 20tis.,aj ked ich mam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mirecmirko81:

Ahoj, hovoris o brane: "aby nezavadzala dnu,von n…
@mirecmirko81 cesta je tam len taka dedinska polna,len pre jeden smer,ak branu otvorim von a nahodou by sa aj zmestila,ja nevojdem dnu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?