Odpoveď na príspevok od peter0:
Oživujem tému tuje. Mám vysadených cca 50 tují. V… @peter0 citujem :Lykokaz je škodca, ktorý napáda tuje a iné ihličnaté dreviny. Vyhryzáva do vetvičiek chodbičky, do ktorých kladie vajíčka. Poškodené dreviny chradnú a hnednú. V kôre sú tiež viditeľné otvory, pod drevinou piliny a výtrusy.koniec citatu a ochrana ? momentalne na SK sa neda kupit v malom mnozstve postrek VAZTAK ACTIVE alebo VAZTAK PRO .. Ak už majú 4roky je dobre ich prihnojit. Horká soľ.Ako na zelenú časť tak aj poliať. Sú aj nechemicke postreky, ktoré sa dajú kúpiť, ako fungujú neviem a potom kopec babských rad.Mne pomohol ten vaztak postrek každých 14 dni, najlepšie dať žlté lepkavé papiere a, keď sa vyskytne/prilepí/ treba striekať..Pred samým postrekom je dobre vyčistiť tuje zvnútra od suchej časti a taktiež zospodu, čo je napadne, aby tam nebolo žiadne, ihličie,.A žlté časti tuje ostrihať./napadnute konariky/.nezabudnúť použiť zmacadlo pri postreku.Odpoveď na príspevok od rado1121:
@peter0 citujem :Lykokaz je škodca, ktorý napáda… @rado1121 ďakujem. Asi to bude on, lebo teraz som si lepšie pozeral vetvičky a vidím, že naozaj má niekde namiesto lyka len prášok. Postrek by mal byť vraj v pohode aj zeon, tak sa do toho postím. Ak som jednu tuju oholil prakticky na kmeň, tak myslíš, že to tá tuja ešte prežije? Na ňu neviem veľmi postrek aplikovať, lebo má len pár zelených ihličí. Nej asi neviem pomôcť v boji proti škodcovi