Zmena dispozicie 1i bytu

Dobry den, kupujem 1i byt, v panelaku, 40m2 (obyvacka 21m2, kuchyna 9m2 a zvysok wc,kupelna,chodba. Na foto je navrh presunu kuch.linky do obyvacky. Z kuchyne by bola spalna. Chcem sa vsak spytat na ine riesenie. A to, ci je mozne povodnu kuch.linku (na foto cervenou) dat do rohu obyvacky (na foto zelenou). Samozrejme sa pytam najma skrz odpad a vodu. Stupacka je vo wc. Vie niekto odhadnut aj pribliznu cenu? Dakujem za vsetky rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je nereálne, ak nemáte možnosť sekať podlahu, dvíhať ju alebo viesť rozvody pod podlahou nejakým spôsobom. V paneláku sú toto nereálne veci (presun kuchyne do inej miestnosti)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od curuj:

Toto je nereálne, ak nemáte možnosť sekať podlahu…
@curuj velmi vela tychto rekonstrukcii je ci uz na tejto stranke, na internete, alebo sa tieto uz prerobene byty s touto dispoziciou rovno predavaju na portaloch ako nehnutelnosti.sk atd... ratam s vedenim odpadu bud v podlahe, po stene alebo za pomoci cerpadla.
Odpovedať
S prečerpávacím čerpadlom to je bez problémov prakticky odkiaľkoľvek v byte...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

S prečerpávacím čerpadlom to je bez problémov pra…
@dedo758 dakujem za odpoved. A viete mi viac priblizit postup?
Odpovedať
Pod drez (alabo do jeho blízkosti, do 2 m max) sa umiestni tá "prečerpávačka", ktorej vývod sa pripojí na potrubie, ktoré bude vedené tadiaľ, kadiaľ bude najmenej vidieť?, zavadzať?... To už je na každého možnostiach. Priemer potrubia je do 40 mm, ak to prečerpávačka "podporuje", tak aj menej. A voda by sa potiahla popri ňom...
Odpovedať

Pod drez (alabo do jeho blízkosti, do 2 m max) sa…
@dedo758 Ja si to neviem predstaviť ako v tomto prípade pôjdete s potrubím od prečerpávačky cez dvere ku stupačke na WC? Ponad zárubňu dverí? Alebo zdvihnete podlahu o x cm?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stevo79:

@dedo758 Ja si to neviem predstaviť ako v tomto p…
@stevo79 Videl som tak, aj tak...
Odpovedať

@stevo79 Videl som tak, aj tak...
@dedo758 a co sa tyka zasekania do podlahy? V pripade- bez cerpadla?
Odpovedať
Píšeš, že to je panelák, to znamená bytový dom poskladaný z betónových panelov. Tam je sekanie do podlahy možné len veľmi ťažko, skôr nereálne. Záchránilo by to už len to, že si na prvom poschodí a pod tebou pivnice...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od a7x:

Dobry den, kupujem 1i byt, v panelaku, 40m2 (obyv…
@a7x zober priklepku a navrtaj podlahu mozno mas poter v ktorom by si to vedel viest. Niektore panelaky mali pri stenach zlaby na vedenia a tie sa zasypali pieskom a zamazali poterom tak vyskusaj. U znameho sme rak davali privod a odvod z pracky a cuduj sa bol tam poter na 6tom poschodi a dokonca pod poterom podsyp ciernej skvary. Panelak bol ale z 80tok no prekvapilo.
Odpovedať

Píšeš, že to je panelák, to znamená bytový dom po…
@dedo758 spolieham sa teda len na tie steny, ze tadial to viest, ako sa tu v diskusii pise. Je to najvyssie 11poschodie a dom z r.1987
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@a7x zober priklepku a navrtaj podlahu mozno mas …
@wolodymyr toto je 11p a dom z roku 1968 ale zistim kazdopadne...
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od a7x:

@dedo758 spolieham sa teda len na tie steny, ze t…
@a7x a to chces vodorovne frezovat do nosnej panelovej steny?
Odpovedať
Tak '68 alebo '87? Ťahal by som to po stene. Buď na to potom vyrobiť SDK kastlík, alebo to nechať priznané; aj také sa niekomu páči...
Odpovedať

Tak '68 alebo '87? Ťahal by som to po stene. Buď …
@dedo758 vedeli by ste sem cca hodit nejaky nakres? Velmi si to neviem predstavit. Vdaka za pomoc
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter_bar:

@a7x a to chces vodorovne frezovat do nosnej pane…
@peter_bar nejde o to co chcem ale ake bude schodne riesenie. A preto sa v tejto skupine radim
Odpovedať
Povedzme, že tá prečerpávačka bude niekde pod linkou, kde končí červená čiara. Odtiaľ rúrka k stene, kde sú dvere, potom niekde v kúte hore, ponad dvere (popod strop) a k stúpačke. Popri tej "odpadovej" rúre by sa potiahli rúrky vody a celé by sa to zakrylo napr. sadrokartónom. Len treba počítať s tým, že tá prečerpávačka nepracuje úplne bez hluku, ale nie je to nič hrozné. Pracuje iba vtedy, keď prečerpáva, ináč je ticho... :-)
Odpovedať

Povedzme, že tá prečerpávačka bude niekde pod lin…
@dedo758 velmi pekne vam dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?