Zatekanie v kúpeľni

Dobrý deň, vie mi niekto poradiť postup/firmu (Bratislava), ktorá by vedela skontrolovať stav odpadového potrubia v kupeľni? Sused podo mnou ma upozornil na flaky v rohoch SDK stropu. Byt je neobývaný a vodu v kúpelní ani nepoužívam. Pod celou vaňou sú kachličky takže to sám neviem skontrolovať. Cez správcu sa toto riešiť nedá kedže toto nebude podla nich havaríjny stav. Viete niekto aj odhadnúť koľko takáto kontrola môže stáť?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milos_sk88:

Dobrý deň, vie mi niekto poradiť postup/firmu (Br…
@milos_sk88 . Dobrý deň, pozrite sa či nemáte pod vaňou niekde únik vody. Na každej vani by mali byť urobené revízne dvierka kde je prístup k odpadovej rurke k vani. Pokiaľ pán obkladač neurobil izoláciu pod vaňou tak je možné že to bude voda ktorá pretiekla k susedovi. Stymto sa stretávam veľmi často že nejaký tkzv obkladač si neurobí svoju robotu poriadne a nezaizoluje správne.
Odpovedať
Revízne dvierka nemám. Ale pri odpade zrejme tu kachličku drží len silikón. Len ešte vymyslieť ako otestovat odpad z práčky, kedže nema žiaden 'krátky' cyklus len na prepustenie vody.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milos_sk88:

Revízne dvierka nemám. Ale pri odpade zrejme tu k…
@milos_sk88 Poklepkajte po tej kachličke kde máte ten odpad z vane pokiaľ je počuť dunivy zvuk neni nalepena ale bude bud na magnet alebo na silikone len nalepena. Začal by som stou vaňou prvou tam aj predpokladám ten únik skôr ako u tej práčky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mike098:

@milos_sk88 Poklepkajte po tej kachličke kde mát…
@mike098 Kachlička bola nakoniec len na silikóne, ale trvalo to celkom dlho dať von. Pustil som práčku aj batériu. a pre istotu aj toaletu. Za ten 1 deň som asi spotreboval viac vody než za celý rok spolu.. Všetko bolo kompletne suché aj po niekoľkých pokusoch, takže príčina bude niekde inde, možno u suseda vedľa. Kachličku som dal aj späť, ale použil som menej silikónu keby som niekedy ešte dával dole.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milos_sk88:

@mike098 Kachlička bola nakoniec len na silikóne,…
@milos_sk88 ešte sa stáva, že tečie niekde spoj pod obkladom alebo v stene. Ak je otvorený prívod vody, tak pozrieť spotrebu vody a nemala by sa meniť hodnota ani po mesiaci. Odpad to nebude, keďže voda sa nepoužíva. Voda si vie nájsť cestu, takže kľudne to môže byť sused vedľa. Pre istotu pozrieť potom steny či nezačnú byť vlhké na spodu alebo v kúpeľni pozrieť či niekde nie je tmavšia(vlhká) špárovka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?