Zápach (sifon) sprcha

Ahoj, nedavno som sa nastahoval do bytu, kde je poriesene vody v kupelni dost divne, neprikladal som tomu vahu, nakolko do roka budem celu kupelnu prerabat ale zacal ma trapit zapach zo sprchoveho kuta. Velmi sa do tychto veci nerozumiem, ale nepomaha mi ziadne precistenie odtokov, zapach sa stale vracia zo sprchoveho kuta, hoci sa v nom drzi voda. Poradi mi niekto, co sa s tim da robit? Idealne za nizke naklady aspon do doby nez to tam cele necham prerobit. Na obrazku som odfotil aj pripojenie k pracke, k umyvadlu a sprchovemu kutu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nech ti nieto druhy splachne v zachode a ty sleduj sifon v sprchaci ci sa hladina pohne. Podla mna stiahne vodu na uroven ze uz neplni sifon funkciu. Moze sa ti javit ze voda tam je ale nizka hladina tak vzduch prudi do kupelne. Pomoze privetravacia hlavica alebo po splachnuti pustit vodu v sprche.
Odpovedať
@marek_cunderlik a tu flexi hadicu si mal dole? S tou nemám dobrú skúsenosť v záhyboch sa drží dosť špiny. Vymenil by som sifón a vyskladal z pevných rúr
Odpovedať
@wolodymyr A ako presne by pomohla tá privetrávacia hlavica? Kde a ako by ju mal zadávateľ témy inštalovať? V byte?
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 pred pračkový sifón vložiť Tkus ležato , zhora hlavica, pokračovať sifónom, ale pozrel vy som aj sifón, či nie je zaseknutá gulička.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_cunderlik tu flexi hadicu od sprchaca vytvaruj tak aby tam stala voda. Alebo ju vymen za normalny vanovy syfon
Odpovedať
Ta flexi hadica ani omylom neplní funkciu sifona, teda zapachovy uzaver s hladinou vody, ktorá oddeľuje kanalizačných system od interiéru.
Odpovedať
@marek_cunderlik S najväčšou pravdepodobnosťou je ten vaničkový sifón plytký a ako bolo vyššie spomenuté, aj podtlak pri spláchnutí WC môže vytiahnuť vodu zo sifóna. Pri takomto mieste pod vaničkou, ako máš ty, by som sifón vyskladal zo štyroch odpadových kolienok a prepážku z tohoto existujúceho vybral (dva sifóny za sebou nemusia robiť dobrotu)…
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 sifón vynašla Francúzka , urobila ho z esovito ohnutej olovenej trubky (ako je pod dresom) (Vy ste tak dobrá, že si musím aspoň rýpnuť)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?