Diskusiu odoberá 1 človek

Výmena radiátora vo vykurovacej sezóne

Zdravím vás. Potrebujem vymeniť radiátor v kúpeľni, tento pôvodný má spiatočkový ventil, čiže ak správne chápem, nebude potrebné vypúšťať stupačku. Po nahodení nového radiátora nebude potrebné vyregulovať celú sústavu, prípadne mám očakávať nejaké ine problémy? Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sals:

Zdravím vás. Potrebujem vymeniť radiátor v kúpeľn…
@sals Vymeníš-napustíš-odvzdušníš-kúriš... To je všetko...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@sals Vymeníš-napustíš-odvzdušníš-kúriš... To je…
@technik007 Ďakujem, pýtam sa, lebo správca ma straší rôznymi scenármi, ako zavzdušním celú stupačku, že susedom môže roztrhnúť radiátory a podobne, tak zisťujem, aké veľké škody môžem napáchať 🤔
Odpovedať
Daj foto radiátora. Možno budeme vedieť povedať viac...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sals:

@technik007 Ďakujem, pýtam sa, lebo správca ma st…
@sals Šak keď tam máš aj spiatočkový ventil tak to znamená,že netreba vypúšťať celú stupačku,a len odstavíš u seba,nahodíš druhý radiátor,lotom na nom otvoríš najskôr spiatočku,otvoríš odvdušnovacíventil na radiátore a ked z neho začne vytekat voda uzavries ho,otvoríš prívodný ventil do radiátora a kúriš.Nehrozí zavzdušnenie sústavy.Ale ked tam este bude starý radiátor,zatvor oba ventily a otvor na nom odvzdusnovací ventil.Nesmie z neho vytekat po chvílke voda.Tým overíš,že tie dva ventily (prívodný a spietočkový) tesnia.Az potom demontuj starý radiator.....susedom roztrhne radiátory.Správca je ťulpas a ovno tomu rozumie.
Odpovedať
Merače tepla na radiátoroch nemáš?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?