Vonkajšie žaluzie proti teplu - je to účinné?

Profilova fotka
Mám dilemu, v našom 3 izbovom byte je tá najvačšia miestnosť (detská izba) slnečná, takmer 3/4 dňa tam svieti slnko. V lete katastrofa. Úplne ideálna by bola klíma do celé bytu,ale na to nie sú peniaze a neviem si ani predstaviť kadiaľ by sa to viedlo..byt komplet prerobený..nechcem to tu rozbúravať. Tak sme zvažovali mobilnú klimatizáciu...ale tá velká hadica čo vedie von z okna ma neskutočne odrádza..zvlášť v tej detskej izbe si to predstaviť neviem.. A tak nás napadlo, či by niečo pomohli vonkajšie žalúzie, ktoré by museli byť bohužial určitú časť dňa tiež zatihnuté (možno je až úplne dole). Myslíte, že to niečo pomôže aby tam nebolo také teplo?
Odpovedať
Vonkajšia zaslúžia by vas vyšla porovnateľne draho ako klimatizácia. Preto by som uvazoval skor nad tou klímou. Tam bude účinok istejší. Ak dáte klímu len do te jednej izby tak sa bude dať namontovať tak, aby okrem preťaženia steny nemuseli viac búrať, konkec koncov mulisplitova klima aj tak vychadza drahsie ako dve samostatne jednotky. Daco urcite pomôžu aj tie žalúzie no efekt nebude az taky ako pri klíme a budete tam musiet byt v tme, co je velka nevyhoda.
Odpovedať
@kamilka12 mne termofolia dokazala v lete stiahnut teplotu o cca 3stupne v konbinacii z velkolamelovymi zaluziami by tam mohlo ostat dost svetla (osadit zaluzie pred okno aspon 6cm) a urcite este pomozu z prehriatim, otazka je ako je na tom zateplenie tej bytovky, ak sa to prehreje od steny tak tam tomu moc neni pomoci, jedine klima, ale tie prenosne su na dve veci.
Odpovedať
Presnosna klima je odrb. Zober si, ze teply vzduch vyfukuje von oknom a odkial si natiahne take iste mnozstvo ako vyfukla? Daj si v lete na okno z vonku plachtu a porovnaj si teploty ci priame externe tienenie pomohlo, ak bude teplota rovnaka, alebo neklesne dlhodobejsie ,tak jedine riesit zdroj chladu, pricom si musis uvedomit, ze by musela ist cely den, lebo ked ju vypnes, tak do 30min tam mas povodnu teplotu!
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba na tu mobilnu som toto nasla..aj ked sa mi to moc nepaci https://www.vzdusin.sk/Izolace-do-okn...
Odpovedať
@kamilka12 Este raz ty vyfuknes za hodinu napr 500m3 vzduchu von oknom a odkial tych 500m3 pride do bytu aby sa vyrovnal tlak?
Odpovedať
@rkorba mal som v dome mobilnu klimu, ked boli deti male som chladil izbu a bola to parada a nejaky tlak som vobec neriesil ... zapol som to a za 2h bola izba vychladena, vypol som to ... presne ten velky chobot som mal von oknom vytiahnuty.
Odpovedať
@atak77 tlak sa ti vyrovnaval cez netesnost vchodovych dveri a stupacku. Cize si ochladzoval priestor, a vetral bytovku :-)
Odpovedať
Neviem, si to celkom predstaviť z dizajnového hľadiska na byte, a s umývaním može byť trochu problém...Ale My máme na RD vonkajšie žaluzie. Je to dobrá vec. V lete- na južnej strane keď sa žaluzia zatiahne tak je citeľný rozdiel- slnečné lúče nedopadajú priamo na sklo- tým pádom sa tak nezahrieva a nie je v miestnosti tak teplo / keby som to porovnala z vnútornou žaluzou. V zime keď máme zatiahnuté na večer, noc- tak je teplota vzduchu za oknom vyššia ako keby nebola zatiahnutá- trošku izolujú/ nie moc, ale na teplomeri vidno rozdiel/. Určite tie žaluzie pomožu, ale nieviem, aký teplotný rozdiel tam chceš dosiahnuť...
Odpovedať
@kamilka12 chod si dat najprv nacenit tie vonkajsie zaluzie, aby si neostala prekvapena, ake su nehorazne drahe..(mna skoro vykotilo, ked sme si boli dat spravit cenovu ponuku, tiez sme chceli v synovej izbe urobit, lebo mu tam prazi cely den..) To skor by som vo vasom pripade investovala do klimy.. Lebo to je istota, ze ochladi, kdezto tie zaluzie sice pomozu, ale ked sa uz raz v lete miestnost prehreje, tak uz je to jedno..
Odpovedať
@rkorba ja ti dam netesnost dveri a stupacky ... bol to 2 poschodovy dom :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež sme to riešili, nakoniec vyhralo riešenie pomocou IKEA zatemňovacej rolety TUPPLUR. Je ju možné použiť aj v exteriéri - jednu stranu má potiahnutú akrylom. Po prvom lete super 8-) Vnútorné rolety/žalúzie moc nepomôžu - základ je nedostať slnko cez sklo.
Odpovedať
vonkajsie zaluzie mam na dome, elektricky ovladane a je to brutalna pecka co sa tyka pohody v dome nebolo to lacne, ale stalo to za to
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?