Odpoveď na príspevok od a7x:
Dobrý deň, kúpila som byt v paneláku s vlastnou k… @a7x ako sa dohodne väčšina, ale vždy je tam časť poplatkov ktorá sa platí či niekto kúri alebo mu kúria suseia + za spoločné priestory sa rozpočíta medzi všetkýchOdpoveď na príspevok od palinoba:
Predpokladam, ze vlastna kotolna je myslena jedna… @palinoba V zmluve je o kurení iba - že dohodou z 2006 roka, to je rozúčtované podľa výmery bytu...žiadne % ani konkretizované...Odpoveď na príspevok od a7x:
@palinoba V zmluve je o kurení iba - že dohodou z… @a7x tak potom máte odpoveď ... Budete to mať len fixne na základe výmery bytu - pre malé spoločenstvá jednoduché riešenie, ktoré však neberie ohľad na spotrebu jednotlivca, resp. ho nemotivuje tieto energie šetriť ... V každom prípade, Váš správca Vám to povie presne :)Odpoveď na príspevok od a7x:
@palinoba V zmluve je o kurení iba - že dohodou z… @a7x ak Vam to pride nespravodlive (len na zaklade vymery bytu) pri najblizsej schodzi navrhnite zmenu a aj uvedte dovod. Len si najprv overte, ci vobec mate merace tepla pre kazdy byt a tiez, ci je takato zmena vobec vo vas prospech... Inac v kazdom vyuctovani nakladov by mal byt uvedeny kluc podla ktoreho sa rozpocitava, jeho hodnota pre Vas ako aj za cely bytovy dom...Odpoveď na príspevok od a7x:
Takze mam zmluvu od spravcu, kde je uvedene ze te… @a7x nekurilaOdpoveď na príspevok od a7x:
Takze mam zmluvu od spravcu, kde je uvedene ze te… @a7x chceli by ste iniciovat zmenu rozpocitania ak by ste mali byt na prizemi? 100% spravodlivost v bytovom dome neexistuje, vzdy niekto ziska, niekto strati. Ak chcete 100% spravodlivost, kupte si rodinny dom.Odpoveď na príspevok od a7x:
Takze mam zmluvu od spravcu, kde je uvedene ze te… @a7x byvala majitelka nekurila, lebo jej kurili zo spodu. Tak ako kuria aj tebe. Ci susedia maju platiz aj za to, ze vykuruju tebe?Odpoveď na príspevok od zita19:
@a7x byvala majitelka nekurila, lebo jej kurili z… @zita19 Tikame si?Odpoveď na príspevok od zacik:
@a7x chceli by ste iniciovat zmenu rozpocitania a… @zacik mám aj rodinný dom. V živote som nebývala v paneláku, len som teraz kúpila aj byt a zaujíma ma problematika.Odpoveď na príspevok od ralf364:
Teplo stúpa hore. Je bežné, že na vyšších poschod… @ralf364 Ďakujem za informácie.Odpoveď na príspevok od a7x:
@zita19 Tikame si? @a7x tik, tak,tik, tak...tak si tu my tikame :)Odpoveď na príspevok od a7x:
@zita19 Tikame si? @a7x Sme budíky? @marko9902 No však takto to funguje bežne asi v každej jednej bytovke.Odpoveď na príspevok od a7x:
@zita19 Tikame si? @a7x nie, lebo tikaju len hodiny. Ale podla pravidiel si tu vsetci tykame