V bytovke nemáme merače na radiatoroch. Porušujeme zákon?

Dobrý deň, vie mi niekto objasniť ako je to s meračmi na radiatoroch? V našej bytovke nie sú, máme iba jeden na päte domu a teplo sa rozratáva na m2. Domovník tvrdí, že je to v poriadku a zákon neporušujeme (my si tým nie sme istý). Avšak, príde nám to nespravodlivé pretože sú tu pomerne veľké rozdiely v mertážach bytov. Máme väčší byt nevyužívame všetky izby, teda v nich v zimných mesiacoch iba temperujeme. Ďakujem za rady.
Odpovedať
zvolajte schodzu a odsuhlaste si iny sposob ... preco by ste mali porusovat ? nikoho nezaujima ako ai to rozpocitavate ... a to, ze len "temperujete" neznamena, ze by ste mali platit menej tak isto, nepocitajté ze ak bude pomerovo so zakladnou zlozkoú ze zaplatite menej ... ak by sa rozpocitalo pomerovo, mozno rovnko
Odpovedať
Je to porušenie zákona 657/2004 o tepelnej energetike pokiaľ sa jedná o bytovku s väčšou podlahovou plochou ako 500m2. https://www.reality.sk/clanok/legisla...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lklimci:

Dobrý deň, vie mi niekto objasniť ako je to s mer…
@lklimci ak sa rozratava podla stvorakov, tak kazdy byt plati podla vymery, takze v tomto ziadna nespravodlivost nie je. Keby boli merace, tak sa cast spotreby rozratava podla stvorakov, cast podla spotreby. Ciste podla spotreby sa to neda.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@lklimci ak sa rozratava podla stvorakov, tak kaz…
@zita19 spravodlivé je to len s inou konštantou ako 1 , s ohľadom na krajné byty, prízemné, najvyššie, s balkonom či lodžiou , terasou ak sú nie zateplené, a čo s bytovkami ktoré majú individuálne kúrenie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@zita19 spravodlivé je to len s inou konštantou a…
@duzu koeficient polohy sa pri vypocte zohladnuje, aspon v tych spolocenstvach a u tych spravcov, ktori uctuju teplo podla pravidiel sa zohladnuje. Pre bytovky s individualnym kurenim plati (ak teda myslis, to ze kazdy byt vlastny kotol) plati, co minies, to zaplatis.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?