Skusenosti so zrezanim vchodovych dveri

Dobry den, chcel by som sa opytat ci niekto uz riesil zrezavanie klasickych/bezpecnostnych dveri o niekolko mm (5-10mm). Po nivelacii podlah sme zistili, ze planovana podlaha (8mm podlaha + 3mm podlozka) sa nam nezmesti pod hranu dveri a zvazujeme bud upravu dveri, alebo kupu novych bezpecnostnych dveri. Ma niekto nejaky zmysluplny navrh ako to docasne riesit, pripadne pozna niekoho kto sa venuje takymto cinnostiam na zapadnom Slovensku? Pri jednom okraju dveri sa mi podlaha zmesti, tam je to na urovni cca 15mm, na druhej strane 9mm. Podlozkami by sa to mozno dalo nejak riesit, aj ked uz su v pantoch osadene. Vola v hornej casti zarubne tam stale je.
Odpovedať
Áno, zrezával som bezpečnostné dvere Sherlock asi o 0,8cm a úplne v pohode. Dole nebol žiadny výsuvný bod, ani kov, len drevo. Pravdepodobne s tým počítali vo výrobe, že sa môžu o kúsok zrezávať. To ale nemusí platiť všeobecne pre všetky typy dverí.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak su drevenne zospodu nieje problem. Pozriet ci kovanie nieje az po spodok ak ano demontovat skratit a dvere bud zrezat alebo ohoblovat
Odpovedať
Profilova fotka
Na tych dverach nieje bezpecnostne nic, vyzeraju ako klasicke drevene vchodove dvere, nirmalne odspodu odrez 🙂
Odpovedať
@ralf364 @wolodymyr dakujem!
Odpovedať
@zipsuliak vdaka, maju 8 istiacich bodov tak asi nebudu klasicke.
Odpovedať
@komar24 pri väčšine dverí sa s tým ráta a dávajú na spodok plné drevo, aby bola možnosť skracovania. Zatiaľ skúsenosť aj pri interiérových plných/dutých dverách aj pri vstupných (asi si nechcú komplikovať život, keďže väčšinou dodávajú dvere aj s montážou).
Odpovedať
Profilova fotka
@komar24 no tie panty jasne dokazuju ze to nic extra bezpecne veru nebude 😅 bezpecnostne dvere nemaju hentake pantiky este k tomu vonku na zarubni 😇
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?