Preteka napúšťací ventil

Nechce sa zastaviť napúštací ventil na wc . Iba keď ho zdvihnem rukou voda sa zastaví . Inač stále napúšťa
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od patres123:

Nechce sa zastaviť napúštací ventil na wc . Iba k…
@patres123 ďakujeme za informáciu.
Odpovedať
Odfoť, aký to je...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Odfoť, aký to je...
@dedo758
Odpovedať
Toto je veľmi nešťastný typ napúšťacieho ventila. Po napustení ešte chvíľu bude cez neho trošku počuť vodu, ale nakoniec úplne zatvorí. Tiež som ho nevedomky domov kúpil - a už som si zvykol... :-)
Odpovedať

Toto je veľmi nešťastný typ napúšťacieho ventila.…
@dedo758 a keď nezatvorí vôbec ale stále počuješ že napúšťa tak výmena ale čistenie? Keďže voda ide aj odtiaľto
Odpovedať
Ten môj do minúty zastaví úplne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od patres123:

@dedo758
@patres123 zastav prívod vody. Demontuj ventil z nádržky. Pod tou plastovou bielou maticou je membrána a ihlový ventil. Demontuj a vyčisti. Všetko okrem gumennej membrány nechaj namočené do rána v octe. Ráno oplachni vodou a zlož. Namontuje naspäť do nádržky. Prípoj hadicu a otvor ventil na vodu. Nieje za čo. P.S. ak to nepomôže, v piatok kúpiš v OBI nový za 7,25€. https://www.obi.sk/prislusenstvo-a-na...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@patres123 zastav prívod vody. Demontuj ventil z …
@megdesign Obavam sa,ze jednoduchsí bude ten nakup nového.Napústací ventil je totiz jedno z najnevypocitatelnejsích zariadeni,ked sa uz zacne kazit
Odpovedať
Ak by vyčistenie nepomohlo, kúp nový. Ale odporúčam niečo rokmi overené - 1/2" - https://www.pvmsystem.sk/sam-holding-... alebo 3/8" - https://www.pvmsystem.sk/sam-holding-...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan72:

@megdesign Obavam sa,ze jednoduchsí bude ten naku…
@dusan72 normálne sa to dá vypucovať, keď nieje človek vemeno.
Odpovedať

Ten môj do minúty zastaví úplne...
@dedo758 Treba nový,najepšie Geberit.Vyskúsal som kadeco,ale v tomto pripade naozaj platí znacka=kvalita.
Odpovedať

@dedo758 Treba nový,najepšie Geberit.Vyskúsal som…
@dusan72 mám alcaplast v dvoch hajzloch. Bývame 6 rokov. Začalo pretekať popod splachovacie tesnenie. Akurát minulý týždeň som to prvý krát po 6 rokoch čistil... Funguje všetko ďalej ako tých 6 rokov doteraz. A ďalších 6 do ďalšieho čistenia bude. Tam sa nemá čo pokaziť, okrem zasrania od vodného kameňa...
Odpovedať
Článok sa načítava...

@dusan72 normálne sa to dá vypucovať, keď nieje č…
@megdesign Aj som pucoval,ale uzto potom bolo vzdy len na nejaky cas.Aj ked povodne boli alcaplast,vydrzali8rokov,ale jak sa raz zacali drbkat uz,som to len rozoberal a custil v.polrocných intervaloch
Odpovedať

@dusan72 mám alcaplast v dvoch hajzloch. Bývame 6…
@megdesign Tak splachovaci ventil mam povodny.Hento je napustaciTiez po 2ks
Odpovedať

@dusan72 normálne sa to dá vypucovať, keď nieje č…
@megdesign nemyslism si, ze som uplne vemeno tak som ho odvapnovala, ale mala som íst rovno kupit novy. Za ten cas co som ho 2x vyberala a zakladala by som aj peso dosla do Hornbachu. A to sme dva dni splachovali budetovou sprskou a vedierkom lebo ventil sa rochnil najprv v octe, potom vy kyseline citronovej.
Odpovedať

@megdesign Tak splachovaci ventil mam povodny.Hen…
@dusan72 tak napustaci ventil som kupoval spolu so splachovacim a s celým hajzlikom. Chápeme?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@megdesign nemyslism si, ze som uplne vemeno tak …
@zita19 a nepomohlo odvapnenie? Vybratie je otázka 30 sekúnd, teda aspoň u mňa...
Odpovedať

@dusan72 tak napustaci ventil som kupoval spolu s…
@megdesign Sak ale zadavatel temy si stazuje na napustaci a o tomsom písal ja.Vypústaci mam 12 rok stale.povodny,ten zatial bez.probs
Odpovedať

@megdesign Sak ale zadavatel temy si stazuje na n…
@dusan72 reagoval som na tvrdenie značka=kvalita.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@megdesign nemyslism si, ze som uplne vemeno tak …
@zita19 No,vidim ze si mame co povedat.Ja som urobil yaky pokus,ze ked zacal blbnut povodny napustaci ventil a nepomahalo vycistenie vretane prepchatia tej tenkej trysky ktoru uzatvara plavak,proste vsetko vyskusane a furt to blblo.Tak som siel do obchodu,kupil identicky ventil,rozobral ho,rozobral aj ten povodny,hladel na to,rozdiel nenasiel.Tak som na skusku dal tú novú membranu do stareho mechanizmu...a zázrak,zacalo to fungovat.Ale.povodna membrana nie je ani derava.ani neviemco,len proste nefugovala uz
Odpovedať
nedávno som ho čistil, celé rozobrať, vystriekať pulirapidom, omyť mydlom, ani veľmi neoplachovať a zložiť - 20minút max
Odpovedať

@dusan72 reagoval som na tvrdenie značka=kvalita.
@megdesign Ale ppvedal by som,ze ten geberit to zatvara tak akoby razantnejsie.Ma aj vacsí prietok pri napústaní a uzatvara sa tak ze sek! a hotovo,zavrete.Ten alcaplast vzdy po uzavreti este tak chvílku šušťal.
Odpovedať

@zita19 No,vidim ze si mame co povedat.Ja som uro…
@dusan72 "Ale.povodna membrana nie je ani derava.ani neviemco,len proste nefugovala uz" = stvrdnutá guma membrány. Ale aj to sa dá spraviť. Existujú prípravky na zostarnutú gumu. Neviem, ale mne tie alcaplastové nešuštia... Zavrú a je zavreté. Viem že tie staré socikovské s bočným eps plavakom, keď zatvorili, zavlnilo s hladinou v nádržke a potom to cvrkalo ešte 10 sek...
Odpovedať

@dusan72 "Ale.povodna membrana nie je ani derava.…
@megdesign Jedina moznost,aj ked ked som s nou skusal rucne hybat,zdala sa pohybliva.A vraj do niektorýh typiv sa dá kúpit aj samostatne.Ale vzdal som sa pokusov.Geberitacky mechanizmus stoji nejakych 15€.No tak som si vzal pozicku a mam ho.
Odpovedať

@megdesign Na tom 1/2"-ovom type, čo som dal odkaz, sa práveže guma na membráne tak oslabila, že pomohla až výmena membrány. Alebo - za starej meny sa na ňu položil 10-haliernik a fungovala spoľahlivo ďalších pár rokov🙂 Dnes to funguje s jednocentovkou - aj preto ich ešte zodve v peňaženke mám - nikdy nevieš...😁
Odpovedať

@megdesign To cvrkanie zvykol robiť vysoký tlak vody. Pri 3,5-4 baroch to už bývalo "tiché"... :-)
Odpovedať

@megdesign Jedina moznost,aj ked ked som s nou sk…
@dusan72 Geberit čo som ja videl, tak stojí 30€.... Asi máš iný typ...
Odpovedať

@dusan72 Geberit čo som ja videl, tak stojí 30€..…
@megdesign samotmy napustaci ventil?
Odpovedať

@megdesign samotmy napustaci ventil?
@dusan72 Nazvali to jak hotentoti, ale je to napustaci ventil: https://www.siko.sk/splachovaci-venti...
Odpovedať

@dusan72 Nazvali to jak hotentoti, ale je to napu…
@megdesign
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?