Pravo dozadovat sa protokolu z merania akustiky

Zdravim vsetkych. Riesim momentalne problem extremneho krokoveho hluku v novostavbe a ziadal som od developera protokol z merania akustiky, avsak odpovedali mi, ze tento dokument nie je volne siritelny. Je to pravda, alebo ho mam pravo pozadovat z pohladu zakona? Mate s tym niekto skusenosti? Za akekolvek info vopred vdaka.
Odpovedať
dom ? panelak ? panelaky napr su pristupne pre spravcu na nahliadnutie ... ak je to nejaky dom a nevyzaduje to zakon :D tak vam to asi nedaju a pochybujem silno ze take nieco maju :D takze povedia, nedame :D 1x citam nieco o akustickom merani
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

dom ? panelak ? panelaky napr su pristupne pre sp…
@shadowmilan Jedna sa o byt. Protokol o akustickom merani je vec co sa musi prikladat ku kolaudacnemu konaniu, avsak nechcu mi vydat kopiu na nahliadnutie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 1uvbpedro1:

Zdravim vsetkych. Riesim momentalne problem extre…
@1uvbpedro1 Takýto protokol asi predkladali aj príslušnému stavebnému úradu, skúste sa obrátiť naň. Prípadne na RUVZ, predpokladám, že takýto protokol si vyžiadala práve hygiena.
Odpovedať

@shadowmilan Jedna sa o byt. Protokol o akusticko…
@1uvbpedro1 a aký je dôvod na vyžiadanie si protokolu? Lebo ak je to bytový dom, pravdepodobne ho majú a merania vyšli v poriadku (keby nie, musia to vyriešiť a znova dať merať).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@1uvbpedro1 a aký je dôvod na vyžiadanie si proto…
@marsdm Pretoze ked nad nami sused chodi (absolutne normalne, nie behanie ani nic take), tak to duni cez cely byt a nechce sa mi verit ze si pri merani trocha "nepomohli" a chcem to dat premerat a porovnat hodnoty.
Odpovedať

@marsdm Pretoze ked nad nami sused chodi (absolut…
@1uvbpedro1 "nepomohli". Kde ste býval pred nasťahovaním? (Predpokladám že ste nemal chodiaceho suseda nad hlavou, tak preto to vnímate....)
Odpovedať

@marsdm Pretoze ked nad nami sused chodi (absolut…
@1uvbpedro1 neviem ako by to ovplyvnili, keďže zodpovedný je ten čo vykonáva meranie. Potvrdí/vyvráti sa to len tým novým meraním. Ale tipujem že to vyjde dobre, ak je to novostavba. Raz sme skúšali také meranie a limit bol napríklad 45dB, ale osobne keď bolo všade ticho (pod 20dB), tak sa to zdalo byť hlučné, lebo to bol vysoký skok voči hluku v pozadí. A niektorí ľudia nevedia chodiť ticho. To zas skúsenosť z poschodového domu na dovolenke, kde jeden vedel celé poschodie roztriasť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@1uvbpedro1 "nepomohli". Kde ste býval pred nasťa…
@megdesign ja som byval v rodinnom dome, ale manzelka predtym cely zivot v byte, ci uz na vysokej (internat) alebo u rodicov a hovorila, ze to co pocut tu je uplny nezmysel. Mali sme tu aj navstevy - kamaratov, ktori tiez byvaju v bytovkach a povedali, ze taketo dunenie iba z chodenia este nezazili. Bola by jedna vec, keby to bolo pocut, ked napriklad som v obyvacke a niekto rovno nadomnou kraca, avsak nam to duni tak, ze ked som v spalni a niekto chodi nad obyvackou (co je cez cely byt), tak to aj tak pocujem a nie slabo. Minule som mal sluchadka na hlave, rozpraval som sa s kamaratom v uplne inej izbe, ako sa nachadzal sused a napriek tomu som pocul kedy a kade chodi. To urcite nie je normalne. Strop by mal podla normy odzvucnit cca 60 dB (ak si dobre spominam) a nemyslim si, ze tomu tak je.
Odpovedať
Profilova fotka
Odhlucneny moze byt dobre... podla toho co pises je to skor rezonancia. Ta niekedy vytvara dojem nadmerneho hluku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?