Odpoveď na príspevok od katika85:
Ahojte poškodila som (omylom) vaňu pripravkom na … @katika85 Vyskúšaj technický lieh, IPA alkohol atď.Odpoveď na príspevok od katika85:
Ahojte poškodila som (omylom) vaňu pripravkom na … @katika85 Kontaktuj výrobcu. Keď som ja mechanicky poškodil našu akrylátovú vaňu, prišiel technik a opravil to.Odpoveď na príspevok od alexnetatmo:
@katika85 Kontaktuj výrobcu. Keď som ja mechanick… @alexnetatmo dakujem toto mi nezislo na rozum. Mohla ma dr upozornit co mi dava na predpis ja som si myslela je to nejaka sol ci co (len sa to rozpusti vo vode) a taku skodu to napacha 😔 vana ma rok a pol.Odpoveď na príspevok od katika85:
@alexnetatmo dakujem toto mi nezislo na rozum. M… @katika85 mohlonta napadnut to splachnit do hajzlu a nie do vane. Je lahke to hodit na doktorku. Preco asi chemicke.imyvadla su kameninove alebo keramicke?? Pre toto😂Odpoveď na príspevok od katika85:
@alexnetatmo dakujem toto mi nezislo na rozum. M… @katika85 no keď ti to nerozpustilo nohy, nebude to tak agresívny prípravok, aby naleptal povrch akrylu, že áno... Je to normálne rozpustné vo vode pri 25°C. Takže len poriadne poumývať. https://www.google.com/url?sa=t&sourc...Odpoveď na príspevok od katika85:
Ahojte poškodila som (omylom) vaňu pripravkom na … @katika85 Poradím Tvojím nohám, nie vani 😉. Ani sám som kedysi neveril, no na mnohé kožné ochorenia (včítane nechtov) je neskutočne účinný obyčajný ocot. Vyskúšaj, uvidíš... A vaňu Ti to nerozleptá...Odpoveď na príspevok od alexnetatmo:
@katika85 Kontaktuj výrobcu. Keď som ja mechanick… @alexnetatmo Ako to opravoval? To bolo nejaké hlboké poškodenie?Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@katika85 mohlonta napadnut to splachnit do hajzl… @wolodymyr ano aj to ma mohlo napadnut keby som sa tou vanickou zmestila do hajzlu 🤦🏽♀️ bohuzial nemam vanicku o objeme 1l ale kus viac a ano nainvne som si myslela ze je to len nejaka blbost na nohy ziadna farba zapach nicOdpoveď na príspevok od megdesign:
@katika85 no keď ti to nerozpustilo nohy, nebude … @megdesign jaaaaj ono to treba umyt? 🤦🏽♀️ mam vymenovat cistiace prostriedky ktore som na to pouzila? cudujem sa vobec ze som to tymi prostriedkami neznicila vanuOdpoveď na príspevok od petersd:
@katika85 Poradím Tvojím nohám, nie vani 😉. Ani s… @petersd dakujem za radu asi pojdem touto cestou ako riesit kde to vyliat 😔Odpoveď na príspevok od katika85:
@petersd dakujem za radu asi pojdem touto cestou… @katika85 Ten lieh si skúsila? Poprípade telový sprej (nie deodorant), nejakú lacnú voňavku...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@katika85 Ten lieh si skúsila? Poprípade telový … @frantisekca solvinu, odlakovac (tusim ten mam bez acetonu) odstranovac lepidla Autoglym, fixinelu na spary a vodny kamen, savo perex frosch na vane atd ..Odpoveď na príspevok od katika85:
@frantisekca solvinu, odlakovac (tusim ten mam b… @katika85 Solvinu, to je nápad do plastovej vane. Ak chcete mať štruktúrovaný povrch, tak kľudne :D Inak všeobecne s chemikáliami v akrylátových vaniach je to problém. Nemusia nutne viditeľne poškodiť, ale môžu sa pomaly zažierať, až je vaňa za 10 rokov tak zažltnutá, že je na vymenenie (osobná skúsenosť). Chemická odolnosť by mohla byť v technickom liste. Akryl by nemal prísť do stytku hlavne s týmito chemikáliami: acetón (odlakovač), kyselina dusičná, kyselina chlorovodíková (obsahujú ju zvratky), metanol, toluén. Iba čiastočnú odolnosť má voči: etanol (alkoholy), nafta, petrolej. Ale zas na druhú stranu sa acetónom dajú opravovať škrabance :DOdpoveď na príspevok od roman_:
@katika85 Solvinu, to je nápad do plastovej vane.… @roman_ Solvinu kľudne môže skúsiť. Dnešné Solviny sú úplne iné než tie z minulosti. Súčasná je podobná ako iné "EKOvýrobky", Ti má problém aj nečistotu z ruky odstrániť, nie to, že vaňu poškodiť...