Pleseň v panelovom byte

Ahojte, mamina býva v panelovom byte a v skrini na chodbe sa jej robí pleseň. Panelák NIEJE zateplený a ani to nieje v dohľadne ( bytové spoločenstvo sa nevie dohodnúť). Skriňa je vstavaná a uzavretá ( čo asi nieje ideálne ). Zadná stena v skrini je vonkajšia = studená ako šľak + po celý rok je táto stena v tieni. Na chodbe žiaden zdroj tepla nieje. Mali by ste nejaký nápad ako tento problém z vnútornej strany odstrániť ? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
do dverí skrine vsadiť vetracie mriežky, a zabezpečiť prúdenie vzduchu pri stene. Podlahu zrobiť dvojitú a spojiť s mriežkami aby vzduch mohol prúdiť. Možno by len stačilo dvere dolu skrátiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ideal ak budu tie mriezky tak police zozadu skratit inak nebude vzduch prudit. A mriezku aj hore. Su aj pekne mriezky hlinikove v roznych farbach.
Odpovedať
Profilova fotka
tak v prvom rade odstranit plesen, zbavit sa jej a nechal by som natvrdo skrinu potvorenu pokial by to bolo mozne aj celu zimu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

do dverí skrine vsadiť vetracie mriežky, a zabezp…
Ďakujem za tipy, dvere sa skrátiť nedajú - behajú v kolajnici , ale mriežky by sa dorobiť určite dali , aj poličky skrátiť. Rozmýšľal som ešte , že by sme tam mohli skúsiť dotiahnuť elektriku a nejako to vetranie priestoru podporiť.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od okro1:

tak v prvom rade odstranit plesen, zbavit sa jej …
@okro1 to je ale podľa mňa len dočasné riešenie, istotne to nevyrieši problém nastálo. 🙂 tých plesní sa týmto nezbavíš.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od guskka:

@okro1 to je ale podľa mňa len dočasné riešenie, …
@guskka obávam sa, že tých sa nastálo zbaví až vtedy, keď sa niečo začne robiť celkove s tým panelákom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prvosienka5:

@guskka obávam sa, že tých sa nastálo zbaví až vt…
@prvosienka5 no len toto riešenie je žiaľ v nedohľadne, s ľuďmi je to niekedy zatazko a keď sa nedohodli pred 10r kvôli cene tak pri dnešných cenách sa dohodnú už len ťažko. Inak paradoxom je, že hneď vedľa v spajzi žiaden problém nieje, ale náter je tam iný. Nemohlo by pomôcť zoskriabat farbu a natrieť to nejakou klima farbou ? Napr Baumit Klima color ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pealu:

@prvosienka5 no len toto riešenie je žiaľ v nedoh…
@pealu to je fakt, so susedmi je velakrat tazko dohodnut sa 😐️ najhorsia vec preto byvat v panelaku. ked nevychytas dobrych susedov, tak amen.
Odpovedať

Ahojte, mamina býva v panelovom byte a v skrini…
@pealu niekto mi raz spomínal, že mal stále problém s plesňami v skrini na vonkajšej stene a nejaké veci vybral nech to nie je preplnené a dal tam malý ventilátor ako býva aj na počítači a že odvtedy je všetko v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka

Ahojte, mamina býva v panelovom byte a v skrini…
@pealu ventilacne mriezy su fajn len potom ti pojde chlad do bytu. kolega to tak ma na spajzi spravene. druha vec je kupit original pripravky na plesne a tym to eliminovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?