Odpoveď na príspevok od adele22:
A ste na to sama ako žena? Asi by to chcelo ošúch… @adele22 ano, som na to sama. Vyzera to akoby sa vrstvy starej farby odlupli a podtym je asi omietka... Zoskrabala som tie uvolnene casti a co drzi to necham. Viem, ze to bude potom vidiet rozdiel ale nevadi mi to az tak... Dnes napenetrujem tu odpadnutu cast a nieco vymyslim.Odpoveď na príspevok od adamy:
Ahoj. Ako vzdy mam zase otazku ako laik 3000. Chc… @adamy To olúpené je, ako správne predpokladáš, niekoľko vrstiev starej farby. To treba špachtľou oškrabať. Neviem, čo je pod tým, čo opisuješ ako mäkkú vrstvu, ale to by mala byť omietka, alebo stierka. Ak je to drsnešie, že sú v tom zrnká piesku, tak je to omietka. Ak je to úplne hladké, tak je to sádrová stierka. Stačí to napanetrovať a po zoškrabaní starej farby namaľovať.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@adamy To olúpené je, ako správne predpokladáš, n… @chrobak7 fakt? Ja som sa uz pripravovala na stierkovanie. Podla tvojho popisu je to sadrova stierka - pripomina mi to sadru. Lahko do toho viem urobit skrabanec. Ak to napenetrujem a natriem, nebude to "krehke"? Myslim ze ak niekto nahodou udrie do steny s niecim alebo tak, ci sa z toho hned neodbije kusok.Odpoveď na príspevok od adamy:
Na inych miestach je to uplne hladke ale akoby pr… @adamy TAk to je sadrová stierka. Omietka má úplne inú povrchovú štruktúru. Ak to nie je rovné, dá sa to prebrúsiť brúsnym papierom (pri väčších nerovnostiach 150-kou, pri menších tak 300 - 400 zrnitosť) a potom maľovať. Alebo je možné to celé vystierkovať novou vrstvou a potom prebrúsiť, ale to je veľa roboty a veľa prachu. Bude stačiť vyspraviť nejaké diery, prebrúsiť ručne a maľovať. Z fotiek to vyzará byť celkom pekne hladké, škoda to nanovo stierkovať. Pokiaľ tam nebudeš hádzať šípky, nemala by sa prečo poškodiť stena. Jasné, že keď do nej hodíš pohár, tak tam zostane stopa po pohári.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@adamy TAk to je sadrová stierka. Omietka má úpln… @chrobak7 boze, super! Dakujem!