Odpoveď na príspevok od bejkaxx:
Dobrý deň, kúpila som odvlhčovač Rohnson. Niekedy… Neviem aký presne odvlhčovač máš, ale myslím že aj ten tvoj funguje podobne. Ja môjmu nastavím napr. vlhkosť 50% a po zapnutí pri vyššej vlhkosti zapne kompresor a vlhkosť ide dole - teda odvlhčuje. Potom keď dosiahne požadovanú úroveň sa kompresor vypne a už len beží ventilátor a vlastne len fúka vzduch. Potom keď pri nejakých činnostiach opäť nastúpa vlhkosť (varí sa a podobne) o 5% štartne sa kompresor a zasa odvlhčuje a takto dokola.Odpoveď na príspevok od benton:
Neviem aký presne odvlhčovač máš, ale myslím že a… @benton áno, princíp je rovnaký. Len rozdiel je v tom, že niekedy, keď odvlhčovač dosiahne požadovanú vlhkosť, začne fúkať úplne ľadový vzduch. Pri odvlhčovaní fúka teplý a potom sa nevypne a fúka fakt ľadový. Niekedy je všetko ok a vypne sa. Niekedy je to ako vyššie píšem. Najhoršie je, že to citeľne ochladí izbu čo v zime naozaj nie je žiadúce.Odpoveď na príspevok od bejkaxx:
@benton áno, princíp je rovnaký. Len rozdiel je v… @bejkaxx Neviem, či správne chápem, čo si napísala, ale podľa mňa si nepochopila princíp odvlhčovača. Odvlhčovač odvlhčuje vtedy, keď fúka studený vzduch, nie teplý. Mriežka, cez ktorú ide odvlhčovaný vzduch musí byť studená, aby sa na nej vyzrážala vodná para, obsiahnutá vo vzduchu. Po skondenzovaní na mriežke stečie do zásobníka, odkiaľ ju vyleješ. Keď fúka teplý vzduch, tak neodvlhčuje, len kontroluje vlhkosť prípadne ohrieva interiér. Takže poľa mňa funguje zariadenie správne.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@bejkaxx Neviem, či správne chápem, čo si napísal… @chrobak7 asi sa budem vyjadrovat ako madar ale skusim to lepsie napisat :) Mam ho nastaveny na 50% vlhkosti. Ked vlhkost stupne na 53%, tak zacne fukat mierne - jemnucko teply vzduch, fuka ho az kym vlhkost neklesne na 47%. To uvadza navod, ze pri 3% odchylke sa bud zapne alebo vypne. Cize ked dosiahne tych 47% tak sa podla navodu ma vypnut. No a on sa niekedy vypne ale niekedy pri tych 47% zrazu zacne fukat ten ladovy vzduch a fuka ho az pokial vlhkost zas nevylezie na 53%. Vtedy zase zacne ist prijemne teply vzduch, vlhkost zacne pekne klesat no a takto dokola. On v case ked fuka ten ladovy vzduch tak na milion % neodvlhcuje ... vtedy pomaly ide vlhkost hore az pride na 53% a vtedy prepne na teply a vlhkost zacne klesat. Tak som z toho jelen. Ten teply vzduch mozno nazvat dajme tomu vlaznym. Ale to co z neho lezie ked doodvlhcuje, je akurat tak na omrzliny :))) Fakt total ladove. A urcite vtedy neodvlhcuje ale caka kym sa vlhkost vysplha na 53%. Tam prepina na prijemny vlazny.Odpoveď na príspevok od bejkaxx:
Dobrý deň, kúpila som odvlhčovač Rohnson. Niekedy… @bejkaxx Napíš, ktorý model presne máš.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@bejkaxx Napíš, ktorý model presne máš. @chrobak7 rohnson R-91612