Obklad v kúpeľni, vaňa a/alebo vanička

Zdravím, potrebujem si prerobiť kúpeľňu a nechcem aby ju robil niekto iný. Vie mi niekto poradiť kde by som našla majstra (ak vôbec), ktorý by mi poradil ako to urobiť kvalitne, aby to čo najdlhšie vydržalo? Ide mi hlavne o postup, poprípade výber konkrétnych materiálov či nástrojov bez toho aby ma niekto vysmial či mi na to frflal. Kľudne by som za to dala aj peniažky ale neviem o nikom kto by ponúkal takéto konzultácie 😁 Konkrétna situácia je, že vanička v sprchovom kúte preteká, obklad je otázny, ale je tam kvalitne veľa plesne a pofiderné špáry a teda treba to celé dať dolu a zvažujem aj vaňu namiesto kúta. Nakoľko s ňou nie sú až také problémy čo sa tesnenia týka (ale tiež len z počutia, ideálne ak by mi vedel niekto s praxou povedať viac). To by ale znamenalo dať dole aj umývadlo a celé to preskladať.
Odpovedať
Profilova fotka
V sucastnosti su kvalitne hydroizolacie. Mam v drevodome len hydroizolaciu a na tom dlazbu vyspadovanu do zlabu. Ziadna vanicka qni vana a funguje to. Co sa plesni tyka. Bavil som sa z viacerimi majstrami a teda silikon ze max 2vroky a chytaju sa plesne. Ja mam v drevodome asi idealnu vlhkost a teraz po 6tich rokoch idem menit prvykrat silikon v sprchaci. Tiez tu na fore najdes aj nater do kupelne bez obkladov teraz by som sa ani toho nebal.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od failoore:

Zdravím, potrebujem si prerobiť kúpeľňu a nechcem…
@failoore dobrý deň v prvom rade je dôležité spraviť kvalitne hydroizolaciu. To znamená hydroizolacia na steny + hydroizolacna bandáž do rohov a aj okolo batérie. Ďalej ak budete volit vanu treba ju podmurovat. Je toho popravde celkom dosť . V prípade zaujmu ma kľudne kontaktujte rád vám poradím. Realizujem už dlhé roky obkladačské práce a mam za sebou xxx spokojných klientov. Práce vám viem kľudne poskytnúť aj referecnie. Aby ste mali istotu ze o tom čo hovorím aj realne viem a nebudú to rady do vetra ako tu niektorý česť výnimkám vám poradia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?