Kontrola osadenia okien - opakovane zatekanie pod parapetou/po bokoch okien

Ahojte, uz dlhsie riesime problem zatekania okien pri silnejsom dazdi. Zateka to pod parapetou a po bokoch okien - kratkodobe riesenie bolo presilikovanie okien a skar z vonkajsej strany ale pri silnych dazdoch to aj tak zateka. Zatekanie sa prejavilo az po par mesiacoch od kupi bytu / neboli nijake stopy po stenach ze by sa to predtym dialo/ takze tarcha oprav je na nas. Neviem ci bude potrebna vymena okien/vyber okien a nasledna oprava/zapenenie moznych medzier, nemam ponatia kde by bol problem. Okna boli menene v 2015 povodnymi majitelmi. Neviete mi odporucit firmu ktora by to vedela skontrolat a ponuknut riesenie/opravu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sasquatch693:

Ahojte, uz dlhsie riesime problem zatekania okie…
@sasquatch693 odfoť vonkajšie osadenie parapety pri osteniach.... Bočné krytky parapety...
Odpovedať
no par mesiacov od kupi, lebo pat mesiacov neprsalo a toboz takto u nas v 12posch, jedine suseda nad nami nema zasklenie balkona ... hadaj co sa deje :D a parapety zvonku su osadene spravne ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sasquatch693:

Ahojte, uz dlhsie riesime problem zatekania okie…
@sasquatch693 nesprávne inštalované vonkajšie parapety podľa rozmeru okna a zateká zrejme cez penu,nie je tam páska, zateká cez všetke okná?treba to odstrániť a mierne vysušovať , aby nevypadla i omietka
Odpovedať
Dobry den,uz od piatku riesim tiez tento problem zo zatekanim vody pod parapetou okien,vobec si s tym nevieme dat rady,prosim ak mi viete posunut kontakt na cloveka alebo firmu ktora by sa na to prisla pozriet budem velmi rada.Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

no par mesiacov od kupi, lebo pat mesiacov neprsa…
@shadowmilan my tiez nemame zaskleny balkon a deje sa len to, ze voda, ktora na balkon naprsi vyteka popod zabradlie von. Tak je to pri kazdom dazdi, aj pri lejaku hnanom vetrom, ked su mokre aj okna ta voda jednoducho vytecie.
Odpovedať
Detto😟 nám takto teraz začala zatekať jedna strana na dvoch oknách. S kým to riešiť? Do bytu sme sa nasťahovali pred 7 rokmi, okná boli menené ešte predtým, doteraz sa to nikdy nestalo. Zle osadené parapety sa dajú opraviť aj po vlastnej osi, alebo to treba nejak zasekávať do zateplenia (= v tom prípade sa to asi musí riešiť aj cez správcu)? Alebo je problém zateplenie a fasáda? Nevieme, či ísť za správcom alebo rovno riešiť kontrolu okien alebo čo s tým ďalej.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od azzflo:

Detto😟 nám takto teraz začala zatekať jedna stran…
@azzflo zbtocne asi riesit, ak je to len pri takomto dazdi ... @zita19 ano, pokial niekade nezateka, co nieje vidno, zacalo sa to diat len teraz po 3 dnoch
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@azzflo zbtocne asi riesit, ak je to len pri tako…
@shadowmilan staci aby to bolo vyspadovane... Ine dazde sme zazili a nezatieklo ani cez balkon, ani cez okna a pritom zatieklo sparami medzi panelmi pri hnanom dazdi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?