Elektrika smart

Ahojte. Vedel by prosím nejaký Elektrikar poradiť čo znamená a ako zapojiť tu zakruskovanu schému ? Potrebujem to pripojiť tak aby to fungovalo na schodiskovy vypínač c 6. Je taký modul aj bez N a ten keď je zapojený tak to funguje ale ak je tento s N tak pri niektorom zapnutí začne svetlo blikať že modul ako keby dostáva elektriku a v zápeti vypína.
Odpovedať
@mato86 to zakruzkovane je zapojenie schodiskoveho vypinaca....tzn....z jedneho miesta zapnes a z druhého vypnes a naopak....nemusi to byt nutne zapojené takto....mozes si tam predstavit obycajny vypinac alebo v tvojom pripade 1ks 6tky..v podstate ked privedies fazu na vstup S0 tak by malo svetlo svietit.....to preco to blika ti poradit uz neviem...pouzi ten modul bez N vodica a mas vystarane
Odpovedať
Profilova fotka
@mato86 schodiskovy vypinac je zapojeny takto, medzi dvoma vypinacmi cislo 6 je natiahnuty vacsinou 3x1.5mm CYKY-LO kabel, kde v 2 zilach sa prepina faza a z druhej strany ide do svetla N-vodic. Problem je, ze ten tvoj smart geret potrebuje pre funkcnost aj L-ko (ci uz napriamo z odbocnej skrinky) aj N-ko a tu nastava casty bytovkovy problem, ze N a L su k dispozicii len v odbocnej krabici, ale dalej do vypinaca nepokracuje (ide tam len faza). No a tym padom nemas rozdiel potencialov potrebny pre cinnost zariadenia. Riesit to mozes nasledovne: 1) dat geret priamo do odbocnej krabice 2) dotiahnut chybajuci vodic 3) pouzit RF vypinac s 2ma aktuatormi. Shelly aj sonoff robi vypinac pre taketo pripady (funguje aj bez Nka), ale su tam dalsie kulehy.
Odpovedať
@mgx ďakujem ale ja tam mám aj nulový vodič ta elektrika je robená asi pre 2 rokmi.
Odpovedať
@mato86 dnes by som už schodiskový vypínač nedával vôbec, lebo obyčajné žiarovky už veľmi nezoženieš nad 40 W a všetke úsporné sú nie vhodné na časté vypínanie, a celkové náklady budú vyššie, stačia tam malé bodové len aby si videl na schody , tie môžu svietiť pokiaľ je tam tma,
Odpovedať
My mame ten vypínač v izbe na dvoch miestach nie na schodoch. Len sa to tak vola ten vypínač. Mame aj na chodbe pri vstupných dverách a potom po 5 metroch na vypnutie svetla.
Odpovedať
Profilova fotka
@mato86 svetlo s fotobunkou a vybavené. A bude to ešte aj úsporné, lebo sa vypne aj keď zabudneš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?