Odpoveď na príspevok od sidewinder:
Na ktorom poschodi z kolkych ste? Ak to nie je n… @sidewinder ahoj, mohol by som sa ta opytat - kupili sme byt v povodnom stave v Kosiciach a mam tam steny z 80 mm panelov. Nie su nosne, povedal mi to aj spravca - dal som ohlasku na spravcu aj stavebny urad tak uvidim. Kazdopadne chcem ich zburat kvoli zmene dispozicie. Do hrubsich panelov by som sa nepustal, ale tento by sa podla mna s kvalitnou pozicanou rezackou na beton dal rezat len z jednej strany. Su to 3 panelove priecky (1 kratka - fotka v prilohe) a podla cenniku tych firiem by to bolo financne velmi nakladne. Mozem sa spytat ci by som to zvladol sam a pripadne bol by tam nejaky rozdiel oproti postupu ked chcem vyrezat otvor? Kedze chcem zburat celu priecku tak nechcem nechavat nic pri kraji.Odpoveď na príspevok od sidewinder:
@rajelo Ahoj, ano 80 mm boli panely deliacich pri… @sidewinder dakujem velmi pekne za tvoju odpoved. Dal som ohlasku na stavebny urad aj spravcu. Je podla teba potrebny aj staticky posudok? Este posledna otazka - zacat rozbijat zhora a z kraja od ostenia alebo v akej vyske by som mal idealne zacat?Odpoveď na príspevok od rajelo:
@sidewinder dakujem velmi pekne za tvoju odpoved.… @rajelo Ahoj. Panel je dole len polozeny do cementovej malty a kotveny hore v rohoch. Inac nie je pripojeny k nosnym panelo nikde. V T06B (raster nosnych panelov 3,6 m) boli este realizovane podlahove vrstvy, krocajovka a poter. tak tie ho kus drzia. ale neskorsie T08B a P1.14 P1.15 tam uz islo na panel len lino. cize prieckovy panel vodorovne nedrzalo nic. Preto treba tie horne rohy odstranovat ako posledne. Zacal by som odteniami otvoru a postupne odkusovat do okolo a po strop. Rozdeli sa tak priecka na dva diely a tie potom postupne po vyske odkusovat k nosnej stene. Pozor este na jednu vec. Horne oko je previazane do spoja stena-priecka-strop pomocou prilozky. Prut priemeru 8 alebo 10 mm. Tu pozor nato lebo niekedy su tie zvary 'studene" a pri lahkom pokivani sa moze ta prilozka odlomit a ten kus panela padne dole. Cize tie bocne konce tak do 40 mm treba stablizovat aby ste ich mali pod kontrolou. Uvidite ako sa to bude chovat pocas prac. Na deliace priecky vam staci ohlasenie stavebnych uprav. Ale potrebujete k tomu dolozit statiku , kde statik potvrdi a napise ze nezasahujete do nosnych casti objektu. A ze robite zmeny len v rozsahu deliacich priecok.Odpoveď na príspevok od sidewinder:
@rajelo Ahoj. Panel je dole len polozeny do cemen… @sidewinder ďakujem ti veľmi pekne za informácie.