Ako vrtat do steny?

Byvam sama a chcela som si urobit policky a nema mi kto s tym pomoct, tak ma zaujima, ako mam vrtat do steny tak aby som netrafila nejaku elektirku pod omietkou alebo nieco podobne.. Dakujem
Odpovedať
Tento detektor je vraj the best: https://detektory.heureka.sk/bosch-gm...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od makethisstop:

Byvam sama a chcela som si urobit policky a nema …
@makethisstop ... normálne na FB oslovte ženy, ktorá má "hodinového" manžela s príde vám to osadiť. Nie je to žiadna hanba, za pár € vám príde pomôcť chlap. Má náradie, nemajte stres. Pozor na hovädá.. kontaktujte ženy, bude to najbezpečnejšie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od makethisstop:

Byvam sama a chcela som si urobit policky a nema …
@makethisstop Vyvarovať sa miestam (líniam) nad, pod a v rovine vypinačov, zásuviek, svietidiel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od makethisstop:

Byvam sama a chcela som si urobit policky a nema …
@makethisstop neviem aká stará elektrika je, ale väčšinou sa treba vyhýbať káblom približne v tej výške ako sú zásuvky alebo vypínače. A taktiež vo zvislom smere od vypínačov. Možno ešte by bolo riziko že ťahali kábel k svetlu, takže aj od svetla pozrieť kolmo na steny a dať pozor zase vo zvislom smere. A ešte bývali kedysi také krabičky (kruhové plastové krytky) na stene, tak v tej výške radšej tiež nevŕtať. Možno by pomohol aj nejaký sused, alebo ako bolo spomenuté tak niekto známy. Ale ten hodinový manžel je teraz dosť častá voľba, keďže ľudia v bytoch nemávajú ani náradie, keďže to nie je také potrebné.
Odpovedať
a vŕtačku s príklepom máte? takú normálnu, nie tú, čo ste kúpili za 500 korún. tiež odporúčam hodinového manžela. alebo sa spýtať niekde v lokálnej FB skupine, či by niekto nepomohol. bežne tam také veci dopytujú a za chvíľu majú xyz kontaktov, z ktorých si môžete vybrať niekoho, kto sa Vám bude pozdávať.
Odpovedať
Siahnite radsej po hodinovom manzelovi. Ma svoje nastroje a na taketo veci je vybaveny. Ak sa nieco pokazi, tak on je zodpovedny a nutny napravit skody :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pier:

Tento detektor je vraj the best: https://detektor…
@pier Parádna rada!... Baba, čo si raz za život chce sama navrtať 2 dierky do steny na poličku, tak si má kúpiť detektor "professionál" za 100 €... super 🙃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od makethisstop:

Byvam sama a chcela som si urobit policky a nema …
@makethisstop Nepíšeš, aký je to byt - či je to v klasickom paneláku, alebo nejaký novší, murovaný. Ale všeobecne - káble zo zástrčiek a vypínačov zvyčajne sú ťahané vertíkálne smerom dole od zásuviek a vypínačov. Výnimočne z vypínačov môže ísť kábel zvislo hore. Takže ak nebudeš vŕtať pod a nad vypínačom či zástrčkou, je málo pravdepodobné, že by si natrafila na kábel. Ak to chdeš vŕtať v kúpeľni, tak pozor na vodovodné potrubie - tiež je ťahané zvyčajne zvislo dole od batérií. Takže nevŕtať pod batériami. Ak je to panelová stena, potrebuješ príklepovú vŕtačku. Ak tehlová, stačí ti špeciálny vrták do tehly, a prípadne mechanický príklep na vŕtačke. Hmoždinky si nechaj poradiť v predajni, záleží od toho, koľko kíl bude na tej poličke (je rozdiel polička v kúpeľni, kde máš 3 krémy na tvára polička na knihy v obývačke).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@makethisstop Vyvarovať sa miestam (líniam) nad,…
@frantisekca Podľa toho kto u pani/slečny robil elektriku. Ak to bol taký expert ako môj nebohý dedko (mimochodom elektrikár s paragrafmi) tak by som sa do toho nepúšťal ani omylom. U neho neexistovalo kolmo, nad zásuvku, či podobné pravidlá. Spravil šikmo cez stenu drážku a šup tam kábel. Dokonca ešte aj akési zákruty s tým káblom v stene porobil. Našťastie je v tom dome elektrika už prerobená. :D A ako tu písal worker_falcon, či ako sa mu nadáva, o tej príklepovej vŕtačke, ja mám doma malú ručnú Boschku s príklepom. Mame som montoval taký väčší skladací stôl (inak super do bytu, keď sa zloží, zaberie miesto ako malinká komoda a keď sa rozloží, naje sa pri ňom celá rodina), s tou Boschkou som tam upevňoval pánty do drevotriesky, a ja že čo mi to stále hrkoce toľko, čo som to nerobil s príklepom? :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pochabel:

@frantisekca Podľa toho kto u pani/slečny robil e…
@pochabel ... ale vieš koľko Tvoj dedko týmto ušetril káblov/drôtov? Na toto už nepozeráš! 😏
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@pochabel ... ale vieš koľko Tvoj dedko týmto uš…
@petersd Jasné, ušetril káble, ktoré sa nám potom dlhé roky váľali v šope. :D A keď človek šiel zatĺkať klinec do steny, tak len čakal či bude svietiť alebo nie. Ale on bol iný expert. Spravil si aj kosačku na trávu z dreva, len kolesá a elektromotor tam boli tuším kovové, a asi aj ten "nôž". Síce s tým nikdy nič nepokosil, ale nože sa vrteli, to bolo hlavné. :D Sestra keď bola malá, mala nový opasok, on jej ho samozrejme vzal a psovi spravil z toho obojok. Dokonca, neviem, či si pamätáš, kedysi v telke bývala v akomsi telešopingu reklama na taký "posilovací" stroj, oprelo sa to o pandero a tlačil si si to do brucha, bolo to odpružené. Aj to si dokázal z dreva vyrobiť. Len to nebolo odpružené a bolo to nepoužiteľné. :D No a najlepšie bolo, keď ho mama poslala na prechádzku so mnou v kočíku. Dedko sa vrátil domov ožratý na totálku a hneď bolo o člena rodiny menej, keďže sa vrátil sám a mňa zanechal pred krčmou. :D Zlatý to bol človek.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pochabel:

@petersd Jasné, ušetril káble, ktoré sa nám potom…
@pochabel Májme v úcte svojich dedkov, babky,.... I ja mám v úcte svojho dedka, a tiež to bol remeselník a všetko dokázal. Jemu vďačím za mnohé... No, ale že tak úprimne: koľkorát za život si Ty, alebo niekto iný z domu, trafili klincom priamo do ním zhotovených el. "rozvodov" ? Ani raz ! 😉😁
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od petersd:

@pochabel Májme v úcte svojich dedkov, babky,...…
@petersd Tak to áno. Babky a dedkovia sú neskutoční ľudia. Človek by ani neveril čoho všetkého sú schopní a ako sa pobaví, keď začnú rozpávať príhody zo života. :D V tom máš pravdu, nepamätám sa, že by niekto niekedy svietil kvôli jeho "projektovaniu". Dokonca ani pri vŕtaní. A to je dosť neuveriteľné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@pier Parádna rada!... Baba, čo si raz za život…
@petersd staci aj pozicat za 5-10€. https://www.benssro.sk/eshop/detektor...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?