Odpoveď na príspevok od dedo758:
Aký dôvod by mal ten strom aby spadol? Je deravý,… @dedo758 no tento týždeň padol takýto strom o pár ulíc ďalej, cca2-3 roky padol menší v areáli MS....netuším ak dôvody mali tieto 2 spadnuté stromy, moj laicky pohľad - vek 40-50 rokov, možno aj viac, výška....je niekoľkonásobne vyšší ako susedné domy...je osamotený...v Tatrách sú tie stromy pokope, tak aj ten nápor vetra sa skôr rozloží....vidím ho, ako sa nakláňa...proste stačilo by len skrátiť na bezpečnú výškuOdpoveď na príspevok od midka:
@dedo758 no tento týždeň padol takýto strom o pár… @midka rieši sa to nahlásením na obecnom úrade, úsek životné prostredie.Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
@midka rieši sa to nahlásením na obecnom úrade, ú… @prirodokochac to mi je jasné, toto funguje pri bežných ľuďoch,....náš sused nežije na pozemku poštu nepreberá...je to tam ako v džungli, starý mládenec, ktorý žije kdesi u frajerky, celé roky sa tu neukázal, už tam tuším aj bezdomovci jedného času prespávali....Odpoveď na príspevok od midka:
@prirodokochac to mi je jasné, toto funguje pri b… @midka nie celkom chápem teda zámer diskusie. Či čakáš, že niekto ti tu dá povolenie na to, aby druhý ochotník taktiež z fóra chytil pílu a skrátil strom na polovicu?Odpoveď na príspevok od prirodokochac:
@midka nie celkom chápem teda zámer diskusie. Či … @prirodokochac absolútne nie, očakávala som adekvátne odpovede k danej otázke, ak sa niekto stretol s takto komplikovanú situáciou, ako sa to podarilo vyriešiť...Odpoveď na príspevok od midka:
Ahojte, sused oproti cez úlicu cca 6m. Má na svoj… @midka myslim si ze by ste to mali nahlasit na obecnom urade alebo aspon ho poopilovat. sesternica s muzom robia tak, ze co presahuje od susedov k nim na pozemok normalne spiluju, ked to sam pan sused nie je ochotny spravit.Odpoveď na príspevok od midka:
Ahojte, sused oproti cez úlicu cca 6m. Má na svoj… @midka vyvrátiť môže silný vietor alebo zlomiť akýkoľvek strom , môžeš ísť na zivotné prostredie a pohroziť že máš vysokú poistku, susedovi spadlo zopár na garáž, až potom mu povolili vyrúbať všetke stromy ktoré môžu ohroziť jeho stavby, akurát stromy patrili mestkým lesomOdpoveď na príspevok od sissik:
mozno sa susedovi nechce riesit. Ale existuje aj … @sissik nemozes darovat cudzi strom a sused to ma v trubke...Odpoveď na príspevok od zita19:
@sissik nemozes darovat cudzi strom a sused to ma… @zita19 mozno to ma v trubke preto, ak musi pracovat. Ale ked niekto urobi robotu zanho a jeho to bude stat usilie jedneho telefonatu, tak by sa mohol rozhybatOdpoveď na príspevok od uhrovkova:
vsak a neda sa normalne s tym susedom nejakym spo… @uhrovkova z vlastnej skusenosti... smrek s priemerom cca 70cm, životnostou 68 rokov ako jeho majiteľ, kmeň vzdialeny už pol metra od našho plota, vyšku stromu si neviete ani predstaviť, na našu už niekolkoročnu prosbu nereaguje z dôvodu citoveho k stromu, lebo ho zasadila jeho mamka........ aby sme ho tým už neotravovali, tak majetok prepisal na svoju 40 r neter, a s ňou debata ešte horšia, vraj žive dedičstvo ... amen.......Odpoveď na príspevok od roman_x:
Majiteľ môže splnomocniť suseda na vybavenie povo… @roman_x prečo by mali mať osamelé stromy hlbšie korene? to záleží od pôdy,do kamenistej sa veľmi hrnúť nebudú,majú akurát viac konárov a preto rastú ako mrkváč, dole je veľmi hrubý, ide viac živín do bočných konárov ako do výšky, taký strom bude vhodný len na kúrenie lebo dosky by boli samá hrča, štíhli rastie len v hustom lese ide rýchlo za svetlom a dole odumrú všetke konáre nemajú svetlo.