Problém s plynovým kotlom Protherm Panther 24KTO ročník 2005

Dobrý deň, kotol sa nevie zapáliť na prvý raz. Ventilátor cyklicky zapína a vypína. Viď priložené video. Viete niekto posúdiť v čom je problém? Bude výhodnejšie kotol opraviť, alebo celý vymeniť? Dakujem za odpovede. https://youtube.com/shorts/-zb8iYn994...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od latigi:

Dobrý deň, kotol sa nevie zapáliť na prvý raz. Ve…
@latigi no má už svoje rôčky... ale ak zle štartuje, tak pravdepodobne sú opotrebované elektrody. ionizačná aj štartovacia a výmena by prospela.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@latigi no má už svoje rôčky... ale ak zle štartu…
Ďakujem za skorú odpoveď a tvoj názor @zicher. Keby mal ešte niekto nejaký nápad alebo skúsenosť, príspevok by ma potešil. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@latigi no má už svoje rôčky... ale ak zle štartu…
Dakujem za tip @zicher .Kotol sa ani hodiť iskru nesnaží, len ventilátor sa zapína a vypína. Po pár minútach hodí pár iskier a zapáli sa. Dúfam že nie je vadná elektronika.
Odpovedať

Dakujem za tip @zicher .Kotol sa ani hodiť iskru …
@latigi tipujemm naozaj elektrody. Ked je príliš opotrebovaná, tak je veľká zápalová vzdialenosť iskrišťa VN zapaľovacie trafko nemusí mať dostatočne vysoké napätie, aby hodilo iskru. Tie elektrody sú najlacnejšiou záležitosťou a oplatí sa začať opravu práve ich výmenou.. Až následne riešiť inú možnú príčinu.
Odpovedať

Dakujem za tip @zicher .Kotol sa ani hodiť iskru …
@latigi To moze byť aj problém s manostatom ventilátora,ktorý sledu je podtlak vytvorený ventilátorom a ak ho nezaregistruje,nedovolí štartovať horák.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dusan72:

@latigi To moze byť aj problém s manostatom venti…
Dakujem Vsetkym za rady, dnes tu bol technik, problém bol v štartovacej elektronike
Odpovedať
Nestihol som napísať presne som mal problém s teplou vodou voda tiekla 5minut a kotol nie a nie naskočiť. Startovacia elektronika
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?