Povinné zmluvné poistenie

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ako postupovať v tomto prípade. Majiteľ vozidla umrel 4.11.2024. Auto mal riadne prihlásené a aj zaplatené PZP na celý rok 2024. Teraz nám poisťovňa poslala list a šek, že musíme zaplatiť PZP na rok 2025. Keď sme sa boli osobne na pobočke informovať a aj vysvetliť situáciu (majiteľ vozidla umrel, auto je nepojazdné v garáži, dedičské konanie ešte neprebehlo), pani nás len odbila slovami "To musíte zaplatiť, ak nezaplatíte, budete mať problém" Príde mi to zvláštne, že poisťovňa núti pozostalých zaplatiť za niečo, čo im minimálne do dedičského konania nepatrí. Dočasné vyradenie z evidencie v tomto prípade asi tiež nie je možné, pretože aj tu žiadajú Osvedčenie o dedičskom konaní. Mohli by ste nám prosím poradiť, ako máme v tejto situácii postupovať? Ďakujem. Martin
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od foox:

@kejsix asi je na čase pripojiť sa k tým 250000 n…
@foox Každého vec, ja nad tým neplačem, ani ma to neruinuje, len konštatujem stav. Imho, raz im príde obálka.... tu nikdy nevieš. Prišla mi pokuta za jazdu bez znamky, fotka bola spred 4 rokov, auto som dávno predal, pomaly už som ani nevedel, aku malo farbu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@sousedekovci89 Ja sa nesmejem z lacnych aut, ale…
@kejsix lenze vzhladom na chatakter pzp (nehrafi mi moju vlastnu skodu) je jeho vypocet vzhladom na cenu auta zvlastny. Pochopim kedy islo o bezpecnostne prvky auta, historiu vodica atd. Lebo mozem mat aj bugatti veyron ale moju vlastnu skodu mi to neuhradi teda hodnota auta vplyv na vysku plnenia nema.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@kejsix ano je to Duster takmer v plnej vybave s …
@sousedekovci89 Nemusí to byť vyslovene iba auto, na aké človek má. Často je to také auto, aké mu pasuje na jeho účel použitia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sousedekovci89 Nemusí to byť vyslovene iba auto,…
@petersd neda sa nesuhlasit 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@duzu uz netreba doklad o pzp, vedia si podla spz…
@shadowmilan zelena už nie je asi nemajú na farbu , je bežná biela a platí pre EU, aj diaľničnú známku vedia zistiť podľa ŠPZ a predsa sem tam uzavrú dialnicu a len pre kontrolu
Odpovedať
uctovat mrtvemu, to je take, em, kapitalisticke.. dan za majetok, ten majetok, ktory uz zdanil. to je take, em, kapitalsiticke. ale ak chce niekto nerozbite cesty, aby zas nemusel kupovat nove diely na auto, tak je to dezolat, ze sa ozyva... ak by aj chcel sam svojpomocne opravit kus cesty, aby si nerozbijal napravu, tak je to poskodzovanie cudzej veci. zivot v takej krajine zacina byt uchylka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@shadowmilan zelena už nie je asi nemajú na farbu…
@duzu kdeako, ja som na SK ci v AT fyzicku kontrolu dialnicnych nezazil na dialnici ani nepamatam. Nemusia to robit, postupne instaluju automaticke kontrolne systemy (viem o com pisem toho roku som platil 2x pokutu prisiel mi pozdrav aj s fotkou lebo som zabudol ze na druhom aute nemam dialnicnu a potom somsi ju zabudol v zhone po pokute kupit 🤣 ) jedinu fyzicku kontrolu som zazil od Asfinagu v AT na dialnicnych Jarovciach hned za hranicnym prechodom pri vyjazde na dialnicu. Ale na dialnici nie.
Odpovedať

@duzu kdeako, ja som na SK ci v AT fyzicku kontro…
@sousedekovci89 Alebo sranduješ, alebo jazdíš málo po SK-dialniciach (?). Takmer úplne bežná vec u nás uzavrieť jeden smer dialnice a kvôli kontrole nálepiek, či čoho ešte, púšťať autá v jednom pruhu, "ohozom" napr. cez parkovisko pri dialnici. Naposledy som to absolvoval pri Štrbe v smere z PO na ZA.
Odpovedať

@sousedekovci89 Alebo sranduješ, alebo jazdíš mál…
@petersd nemyslim si zeby rocny najazd 40 tis. Km bolo malo. Naozaj som kontrolu znamok nezazil dobrych par rokov. Asi to bude tym ze dobrych par rokov si ju kupujem online a teda fyzicky mi nemaju co skontrolovat. Takisto ked si ju kupis na benzinke iba ta nahraju do systemu bez nalepky. Na kontrolu teda nic obmedzovat nepotrebuju. Staci odstavene policajne/dialniciarske auto ci pevne instalovany system a hravo si ta preveria.
Odpovedať

@petersd nemyslim si zeby rocny najazd 40 tis. Km…
@sousedekovci89 Bude to tak, ako vravíš - s odstraňovaním fyzických nálepiek budú končiť aj fyzické kontroly, lebo nebude čo fyzicky skontrolovať
Odpovedať

@sousedekovci89 Alebo sranduješ, alebo jazdíš mál…
@petersd Takmer každodenná prax na Tekovských Nemciach pred odpočívadlom smerom na Novú Baňu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@petersd Takmer každodenná prax na Tekovských Nem…
@chinatech tekovskymi jazdim pomaly 1x tyzdenne a nezazil som to este. @petersd ale pokial viem fyzicke znamky uz nie su.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@chinatech tekovskymi jazdim pomaly 1x tyzdenne a…
@sousedekovci89 5 km odtiaľ bývam a už to je viac než otravné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@shadowmilan zelena už nie je asi nemajú na farbu…
@duzu nj to je pravda, oficialne "medzinarodna" ja som to zazil v rakusku ked bola este lepiaca znamka, tak cez parkovisko kontrola u nas nikdy, predpokladal som, ze od toho su kamery viem, ze dialnicna kontrola policajna, pri beznom merani rychlosti atd na dialnici to vidi, tak vtedy ta mozu zastavit ... to je ako dostat pokutu za stk ek od policajtov priamo, ale zaroven, kym si ju das urobit, ti moze aj z uradu znova prist :D
Odpovedať

@duzu nj to je pravda, oficialne "medzinarodna" …
@shadowmilan veru su tie kamery uz mi aj taka pokusa prisla 🤣
Odpovedať
matt1976 nemate preco platit to PZP. Nech ho vymahaju od neboheho.... Za elektrinu, plyn si dodavatelia nedovolili pytat nedoplatky (manzelke pred mesiacom umrela mama). Je to bezocivost poistovne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

matt1976 nemate preco platit to PZP. Nech ho vyma…
@starysomar Ale veď to je predsa jasné!... Neviem prečo tu stále onanujeme nad touto témou... 🙂
Odpovedať
Ako kto...
Odpovedať

@duzu nj to je pravda, oficialne "medzinarodna" …
u nás som si všimol ked kontrolovali autá na diaľnici v Tatrách, kto mal zaplatené púšťali rovno dalej mali databázu, neplatičom dávali ihned pokutu a musel i uhradiť, dá sa i kartou , ak niekto zomrie zablokuje sa mu ihned účet a ak nezaplatí rôzne poplatky dedič budú pri vymáhaní úroky, energie sa blokujú ak nezaplatí za 3 mes odoberú sa merače
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?