Ahojte uz byvame vyse roka a toto mam stale doma s vodou,jemny il a piesok mam ponorku vrtanu studnu a filter 60mk a frekvencny menic...dal som vlozku 5mikronovu a znizilo mi uplny vykon...neviim.co.robit poradte nejaku filtraciu alebo ako mam toto odstranit.dakujem
@katka6161 taký istý ako máš namontovaný ty, len do neho nevidíš.
pomôže ti len dôkladné odkalenie vrtu a častejšia výmena filtračnej vložky.
možno aj zvihnutie ponorky od dna, neviem ako ju máš vysoko
@foox neviem ,ja mám taký že upravujem vystupny tlak.ked mám veľké odbery (návštevy) a veľký tlak (≥3.5bar) tak mi zanesie filter za 2 dní...neviem ,ja nastavujem len výstupný tlak ,mám esybox Ivar..
@daralbajda na stole mám akurát "superčínu" ecogoo, manuál asi ani nedočítam :-D
ale u tejto studne ide možno o to aby ponorka veľmi nevírila vodu pri čerpaní - pomohlo by znížiť otáčky, alebo ju zdvihnúť od dna, možno aj zaradiť hneď za ňu spätnú klapku aby po vypnutí voda vytekajúca z výtlačnej trubky nespravila pri dne vír. Viem ja ako to majú spravené?
@daralbajda ako pise foox, ved to nieje len o soft starte, aj ked ten sa da nastavit tak aby nerobil take razy pri starte a neviril dno, a znizit max otacky... ja sa snazim kupovat veci ktore maju aspon skryte menu, kde vies zmenit viac parametrov...
No povytiahnut uz nemozem ponorku lebo mam maly stlpec vody cca 2m a studna ma 10m ponorku mam tak 80cm ododna ako voda je pitna a cista ja vidim problem v tom rozvireni ako pisete skusim desi pozret ako sa to da znizit tie otacky ci co to je na tom menici a nejaky lepsi filter ...je tam maly stlpec vody ale silny vrieč v lete odpustam vodu cez 1/2 hadicu aj cely den a teče....potom je voda cistucka a bez piesku....ale ak vypnem menic ze idem vymenit vlozku a pustim ho zopne naplno a potom zasa sa objavi piesok a il....respektive kal
@katka6161 treba pozriet niekde v nastaveniach lahky rozbeh, alebo soft start, a rozbehovu rampu ak je tam 3f motor. a pripadne sa pohrat s max otackami motoru.
@katka6161 je 7plne aky tam bude filter, tahas zo studne sracky a tie ti hned tie filtre zaseru, bude to pretekajuca voda rozpustat a pojde ti to do baraku.
Ale ked tam das tie filtre a budes ich vymienat mozno i kazdy tyzden malo by to byt ok.