Aký luster pripadne lustre by ste dali do miestnosti s rozmermi šxdxv 6x9x5,5 m. A kde ich možno kúpiť?? Bočné nastenne bodové svetla sa nám nepáčia. Vďaka za odpovede.
Hladate nieco jednoduche alebo pestrejsie? V 5,5m vyske by nohlo vyzerat dobre aj nieco taketo..... Moznosti je vela. Kombinovat sa daju farby aj intenzita svetla, tvary aj rozmery. K dispozicii su pravidelne alebo nepravidelne tvary, prisadene alebo zapustene. Zalezi na Vas co by sa Vam na dome pacilo.
@ssamuela, dobra otazka! to zaujima aj mna! riesim tu istu dilemu. mame velku obyvacku - cca 6x5 metrov a k tomu je to v starsej budove, cize nas strop je vysoky 3,3 metra. Je to obrovsky priestor a chce to nejaky mega luster. Ale som zufala a neviem najst ten pravy. :-S
Do veľkého priestoru radšej dva lustre (nie uplne maličké) ako jeden mega veľký a samozrejme doplnkové osvetlenie. Stolové, stojacie, stenové... to už je na vkuse každého.
@designshop dobrý den, ďakujem za odpoved. Zatiaľ mame vybraté práve toto svietidlo Atoma s priemerom 90cm, pričom by sme dali 2 tieto svietidla vedľa seba. Chcem sa ale opýtať, výška zavesenia je max 170 cm, mysli sa tým dĺžka tej zavesnej tyce, alebo je to konečná výška lustra, t.j tyc aj s gulou? resp. Je možnosť predĺženia tej zavesnej tyce ? Neviem, ako by to vyzeralo a či by sa nám to páčilo, keby sme mali ten luster zaveseny niekde vysoko hore... Predstavujem si to tak, aby tá gula bola cca v strede výšky izby.. Vďaka za odpoved a názor.
@ssamuela Svietidlo Atoma je urcite pekny objekt ale ja by som zvazil 3 veci. Svietidlo je z AL plechu cize bude tvorit tiene cize treba zvazit svietivost. V tom priemere je tam 12ks ziaroviek G9 co sa povazuje za dost nestastny zdroj v pomere svietivost cena a zivotnost. Ak tu niekto napise ze su aj LED tak o tych by som ani neuvazoval pretoze bud svietia slabo alebo svietia kratko. Celkova spotreba je na dnesnu dobu 480W co je asi dost, a efektivita vzhladom na G9 zdroj v konbinacii s plechovym tienidlom nieje moc idealna.
@ssamuela na obrazku je priemer maly pretoze som nezohnal vatsi ale gula je v priemere max 80cm a pri polke je to 80cm tiez. Ale idem to to tu odfotit a dam realnu fotku.
Inac velke veci vyraba aj AXO LIGHTECTURE bell do priemeru 180cm alebo Facon De Venise svietidlo BLUM v priemere 80cm alebo 120cm v bielom prevedenie alebo zlatobielom prevedeni ale to uz je ale o cene.
@ramoon@ramoon veď práve,že je to už potom o cene, nasla som jeden krásny veľký design luster z Talianska..ale 4000 EUR za luster..až na niečo take nemáme..ale ten posledný biely na tej fotke je krásny..čo je to?? A inak viem, že vy máte pobočku aj v Poprade, že??
@ssamuela To biele je Facon De Venise BLOOM v priemere 80cm 3140€ s DPH v bielom prevedeni. Predal sa na slovensku v BA 1ks v zlatom prevedeni a s priemerom 120cm Ale svietidlo KELLY ktore som posielal ako prve nieje az tak drahe. Obchod mame len v BA
@designshop zatial som zohnala..luster s priemerom 90 cm za 510 eur, stojaca lampa 250 eur, stropne svietidlo priemer 65 cm za 210 eur..viete dat lepsiu ponuku??? Vsetko za 1400-1440 eur (luster 2 x)
@ssamuela Ahoj, svietidlo Atoma je podľa mňa krásne a svieti dostatočne silno (ako napísal @designshop).
Neviem odkiaľ zobral @ramoon, že svieti málo alebo že LED-ky svietia málo alebo krátko =-) .
My síce Atomu nemáme doma, ale videla som ju už viackrát v interiéroch alebo dokonca v obchodoch a podľa mňa svietidlo dostatočne ;-) .
Berúc do úvahy, že by ste mali dve, tak neviem v čom by mal byť problém.
Je pravda, že som raz bola v BA v jednom obchode so svietidlami a mali napodobeninu Atomy, ktorá bola nepomerne lacnejšia ale podľa mňa aj kvalita tomu zodpovedala. Atoma od Lucide (ktorú ponúka @designshop) podľa mňa vydrží oveľa viac.
A my máme doma všetky žiarovky komplet vymenené za LED-ky a neodchádza nám žiadna =-).
@fififezka Ziarovka halopin OSRAM 33W co je nahrada 40W ktoru pouziva toto svietidlo ma svietivost 460lm co je iba 13lm/1W co je dost malo. Pre porovnanie halogen E27 OSRAM 205W ma 4200lm co je uz 20lm/W Svietidlo v priemere 90cm ich ma 12ks ziaroviek co je spotreba 396W x2 svietidla= 792W stojaca 5ks ziaroviek 165W a stropne 6ks ziaroviek 198W spolu teda 1155W co je na dnesnu dobu setrenia energiou dost vela. Svietidlo je konstrukcne z nepriesvitneho materialu a ziarovky su umiestnene blizko stredu cize skrutene plechy sposobuju tiene a cca 40% svetla sa strati. Cize efektivita takehoto svietidla je velmi nizka. @ssamuela pravdepodobne toto svietidlo planuje zavesit vo vyske 3-4m nad podlahou co je o dost vysie ako sa pouzivaju bezne svietidla cize svietivost sa strati v priestore. @fififezka ak mi ukazes LED G9 ziarovku v rovnakej velkosti ako bezna G9 ziarovka a ktora bude mat aspon svietivost 460lm a bude svietit difuzne so zivotnostou aspon 25000h tak ich rad budem od teba kupovat.
@designshop vdaka velmi pekne za cenu, myslim, ze sa este ozvem..aka je dlha u Vas cakacia doba ? Predpokladam, ze ak sa rozhodneme nakupovat u Vas, budeme to riesit postou, pretoze sme zo Starej Lubovne, ake je u Vas postovne?