Osvetlenie kuchyne a obývačky

Ahojte, nevieme sa rozhodnúť, či ísť do osvetlenia obývačky len jedným hlavným lustrom bez bodoviek alebo doplniť to bodovkami. Naša predstava je taká, že do kuchyne by sme dali 6 ks bodových vystúpených čiernych svetiel. Následne tie isté do chodby. Nad jedálenský stôl nejaké nižšie spustené svetlo/luster. Následne v obývačke jeden hlavný luster. Trochu však máme obavy, aj keď nebudeme mať veľmi veľkú obývačku (24m2) spolu s jedálňou, že pokiaľ tak bude len hlavný luster, tak v obývačke a bude návšteva, tak či priestor medzi obývačkou a kuchyňou v mieste kde bude jedálenský stôl nebude mierne tmavý, nedokonale osvetlený. Aj keď nad stolom bude síce svetlo, tak nebude to hlavné svietenie. Preto uvažujem v tom priestore okrem toho dať ešte 2 bodové zapustené svetlá v priemere asi 18 cm, lenže to môže vyzrať divne. Ako to máteporiešené? A podotázka, išli by ste do domu v kuchyni a chodbe do vystúpených bodoviek alebo zapustených v strope?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Ahojte, nevieme sa rozhodnúť, či ísť do osvetleni…
@fero1821 zapustené v strope podľa mňa vyzerajú krajšie ako nejaké valčeky trčiace zo stropu... U mňa osobne: obyvacko-jedalen-kuchyna cca 50m2. V obývačke 4ks LED svetiel, každé 12W, zapustené v strope, štvorcové. Detto kuchyňa. Jedálenský stôl 3* bondovky spustené zo stropu. Každá po 12W. Na všetkých svetlách stmievanie. Svetla až až.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@fero1821 zapustené v strope podľa mňa vyzerajú k…
@megdesign Vies co, tiez som bol toho nazoru, ale bol som u jednych znamych a oni maju tieto valceky trciace zo stropu a k tomu zariadeniu interieru to celkom fajn zapasovalo. Aj toto vie vyzerat dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. 6 do kychyne je nejak moc. S porovnanim u mna, osvetlenie priestoru kuchyne ~3,5x3 mam 3 bodove + visiaci luster nad ostrovom + svetlo zo skriniek a digestoru. V jedalnoobyvacke tiez bodove, zapustene, v obyvacke so stmievanim. Pokial vies, ze stol bude naozaj pod lustrom, luster. V obyvacke nepotrebujes mat perfektne vsetko osvietene, my tam skor svetlo stlmujeme. Ci zapustene alebo trciace je vecou vkusu a zariadenia. Skus pridat plan, myslim ze dva lustre ti postacia. Mozes dat na kazdy dva vypinace, a viacere ziarovky.
Odpovedať

@fero1821 ja ti poradim si kuknut Medrickeho... medricky.cz napr.: https://youtu.be/N4bWDGNNLhI
Odpovedať
Profilova fotka
mne by prekážalo mať v obývačke len jeden luster a žiadne iné osvetlenie. tiež nemáš náladu svietiť stále rovnako, niekedy sú lepšie tie bodovky, niekedy luster, niekedy sa žiada zasvietiť všetko. záleží pri akej príležitosti.
Odpovedať
Tak pri jednom lustri mas samozrejme nizsie naklady a je to uplne idealne pre mensiu miestnost. Takou nevyhodou je prave to nerovnomerne osvetlenie, nakolko luster ti osvetli len stred miestnosti a rohy mozu zostat tmave. 😉 Takze za mna plus aj bodove svetla rozhodne.
Odpovedať

@fero1821 my máme po bokoch skryté led pásy, ktoré majú slabšie svietenie a v strede jedno svetlo. Nad stolom treba svetlo a v kuchyni štyri svetlá plus led pás pod skrinkami. A je to akurát. A v kuchyni sú svetlá rozdelené, lebo nie vždy chceme všetky zapnuté, čiže je fajn si ich rozdeliť na vypínače.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@fero1821 ja ti poradim si kuknut Medrickeho... m…
@minoo neeeeeeee! Hentého odborníka na svetlo keď vidím, sa mi rybička vo vačku otvára....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?