Byt orientovany na JZ a SV

Ahojte, poprosim Vas o radu/ skusenosti. Nasli sme skveli byt, len teda obavam sa orientacie. Spalna je orientovana na SV, pracovna/decka izba na JZ a kuchyno-obyvacka ma dve okna jedno na SV a druhe na JZ. Myslite ze v byte bude dost svetla a nebude velmi chladny? Dakujem za vsetky rady 😊 PS: je to 2 poschodie
Odpovedať
Ludia nutne potrebuju umelu inteligenciu inak to nevidim Odpoved od AI Orientácia miestností v byte vyzerá veľmi dobre na zabezpečenie svetla. Spálňa na severozápad (SV) bude mať menej priameho slnečného svetla, ale stále by mala byť dostatočne presvetlená počas dňa. Pracovná a detská izba na juhozápad (JZ) by mali mať večerné slnko, čo je príjemné pre prirodzené osvetlenie. Kuchyňa s oknami na SV a JZ zabezpečuje dobré osvetlenie počas celého dňa. SV okno prinesie svetlo ráno a JZ popoludní a večer, čo je ideálne pre aktivity v kuchyni a obývačke. Pokiaľ ide o teplotu, chladnejšie dni môžu byť na SV strane trochu chladnejšie, ale JZ izby by mali byť teplejšie na konci dňa. Odporúčam zvážiť dobré izolačné materiály a ak je to možné, pred oknami nainštalovať závěsy alebo rolety, ktoré pomôžu udržať teplo v zime a odrážať teplo v lete. Celkovo by ste mali mať v byte dobrý pomer svetla a tepla.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od turbot:

Ludia nutne potrebuju umelu inteligenciu inak to …
@turbot Dakujem velmi pekne 🥰
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kiki_davide:

Ahojte, poprosim Vas o radu/ skusenosti. Nasli s…
@kiki_davide my máme podobne orientované miestnosti a podľa mňa je to úplne super takto ako to je. v spálni si predsa len ráno keď sa prebúdzaš a večer keď ideš spať. čo sa týka kuchyne s obývačkou tak je to podľa mňa skvelý kompromis 😄
Odpovedať

@turbot tak ale na toto teda ai nepotrebujem aby som si vedel sám vydedukovať že kde je dobré keď slnko vychádza, kde svieti cez deň a kde zapadá.
Odpovedať

@turbot zvážiť tepelnoizolačné materiály na byte?to myslíš že každý byt môže mať čo chce? v byte je problém i s veľkosťou okna, nemôžeš ho mať hocikde aké chceš, môžeš si akurát vybrať ktorá dispozícia je pre teba najvhodnejšia, býval som vo viacerých a najvýhodnejšia je denné miestnosti na juh, tam je najviac svetla i tepla, zatieniť môžeš s vnútornej strany ako chceš, ale vonkajšie tienenie, nepovolia všade aké chceš, tak isto úprava balkonov v RD si sám zvolíš čo je pre teba najvhodnejšie, tam je jediný limit aby si splnil A0a ako je na tebe
Odpovedať
Mam 2izbak orientovany na SV do parku a je to super. Rano ked sa zobudzas krasne slniecko a poobede tam v lete neprazi slnko cize vies super fungovat aj bez klimy. Uplne v pohode orientacia. Najomnici ked odtial odchadzali pomaly plakali ze sa im odtial nechce ist.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wheel:

Mam 2izbak orientovany na SV do parku a je to sup…
@wheel tam je výhoda len ten park, je tam tichšie a lepšie ovzdušie ale v zime je tam minimum svetla i tepla a musíš viac kúriť a tým budeš vykurovať i susedom, ale každému vyhovuje niečo iné , ak pracuje na smeny má noc cez deň
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@wheel tam je výhoda len ten park, je tam tichšie…
@duzu byvala som asi 30 rokov v byte kde bola obyvacka a kuchyna na sever, ostatne izby na juh. Nikdy som nemala pocit, ze na severnej strane je zima a tma. Teraz mame pol bytu na JV, druhu na SZ. V zime nemrzneme aj ked su tepelne zisky zo slnka minimalne, zato v lete je na tej zapadnej strane uz od tretej na skapanie
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wheel:

Mam 2izbak orientovany na SV do parku a je to sup…
@wheel pri tychto teplotach co sa blaznia cez leto je to podla mna perfektna vyhoda. brat ma tak situovany byt a hovoril toto leto ze ked mal byt aj doma tak poobedia travil v spalni :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@duzu byvala som asi 30 rokov v byte kde bola oby…
@zita19 zitka je problém zatieniť? ja to teraz v dome nemusím od východu i západu mám blízo kopček slnko mi svieti len cez južné okná iba v zime,dnes kúrenie vyplo už o 9 tej a vykuruje už len slnko, po zmene času do 16tej, v lete je slnko vyššie a tieni sklon a presah strechy. ale je srprávne že si každý rozhoduje ako je jemu naj,
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@zita19 zitka je problém zatieniť? ja to teraz v …
@duzu ano, je problem efektivne zatienit, pretoze vonkajsie zaluzie nemame dovolene a tienit za sklom je velmi tazko, kazdy tieniaci prvok funguje ako solarny radiator. Ako tak pomozu biele vnutorne rolety
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?