Odpoveď na príspevok od turbot:
Ludia nutne potrebuju umelu inteligenciu inak to … @turbot Dakujem velmi pekne 🥰Odpoveď na príspevok od kiki_davide:
Ahojte, poprosim Vas o radu/ skusenosti. Nasli s… @kiki_davide my máme podobne orientované miestnosti a podľa mňa je to úplne super takto ako to je. v spálni si predsa len ráno keď sa prebúdzaš a večer keď ideš spať. čo sa týka kuchyne s obývačkou tak je to podľa mňa skvelý kompromis 😄Odpoveď na príspevok od turbot:
Ludia nutne potrebuju umelu inteligenciu inak to … @turbot tak ale na toto teda ai nepotrebujem aby som si vedel sám vydedukovať že kde je dobré keď slnko vychádza, kde svieti cez deň a kde zapadá.Odpoveď na príspevok od turbot:
Ludia nutne potrebuju umelu inteligenciu inak to … @turbot zvážiť tepelnoizolačné materiály na byte?to myslíš že každý byt môže mať čo chce? v byte je problém i s veľkosťou okna, nemôžeš ho mať hocikde aké chceš, môžeš si akurát vybrať ktorá dispozícia je pre teba najvhodnejšia, býval som vo viacerých a najvýhodnejšia je denné miestnosti na juh, tam je najviac svetla i tepla, zatieniť môžeš s vnútornej strany ako chceš, ale vonkajšie tienenie, nepovolia všade aké chceš, tak isto úprava balkonov v RD si sám zvolíš čo je pre teba najvhodnejšie, tam je jediný limit aby si splnil A0a ako je na tebeOdpoveď na príspevok od wheel:
Mam 2izbak orientovany na SV do parku a je to sup… @wheel tam je výhoda len ten park, je tam tichšie a lepšie ovzdušie ale v zime je tam minimum svetla i tepla a musíš viac kúriť a tým budeš vykurovať i susedom, ale každému vyhovuje niečo iné , ak pracuje na smeny má noc cez deňOdpoveď na príspevok od duzu:
@wheel tam je výhoda len ten park, je tam tichšie… @duzu byvala som asi 30 rokov v byte kde bola obyvacka a kuchyna na sever, ostatne izby na juh. Nikdy som nemala pocit, ze na severnej strane je zima a tma. Teraz mame pol bytu na JV, druhu na SZ. V zime nemrzneme aj ked su tepelne zisky zo slnka minimalne, zato v lete je na tej zapadnej strane uz od tretej na skapanieOdpoveď na príspevok od wheel:
Mam 2izbak orientovany na SV do parku a je to sup… @wheel pri tychto teplotach co sa blaznia cez leto je to podla mna perfektna vyhoda. brat ma tak situovany byt a hovoril toto leto ze ked mal byt aj doma tak poobedia travil v spalni :-DOdpoveď na príspevok od zita19:
@duzu byvala som asi 30 rokov v byte kde bola oby… @zita19 zitka je problém zatieniť? ja to teraz v dome nemusím od východu i západu mám blízo kopček slnko mi svieti len cez južné okná iba v zime,dnes kúrenie vyplo už o 9 tej a vykuruje už len slnko, po zmene času do 16tej, v lete je slnko vyššie a tieni sklon a presah strechy. ale je srprávne že si každý rozhoduje ako je jemu naj,Odpoveď na príspevok od duzu:
@zita19 zitka je problém zatieniť? ja to teraz v … @duzu ano, je problem efektivne zatienit, pretoze vonkajsie zaluzie nemame dovolene a tienit za sklom je velmi tazko, kazdy tieniaci prvok funguje ako solarny radiator. Ako tak pomozu biele vnutorne rolety