SURNE - omietka nedrzi na tmavsich tehlach

Profilova fotka
Ahojte, riesim zavazny problem s omietkou RD, novostavby - tehla 30. Pre tento moment nebudem menovat dodavatela tehly, omietky, ani realizacnu firmu. Omietkar bol overeny s dobrymi referenciami a skusenostami. S omietanim sa zacalo vcera, omietkar najskor celoplosne spricoval. Na druhy den (dnes rano), ked som prisiel do izby, ktora bola uz hotova, vsimol som si relativne vacsie praskliny, co ma samozrejme vylakalo. Ked som to riesil s omietkarom, ohradil sa na chybu tehly. Ukazal mi mnohe miesta po dome, kde bolo vidiet, ze tehla ma rozne odtiene - teda niekde je svetlejsia a inde zase tmavsia. Potom mi predviedol, ze ten spric na mnohych miestach nedrzi a da sa lahko oskriabat. Naopak, na inych miestach drzi velmi dobre. Dalsim testovanim sme zistili, ze su problemove prave tie tmavsie tehy. Ked sa potom ospricovala dalsia stena, tak bolo vidiet, ze na tej tmavej tehle to schlo ovela pomalsie. Aj ked sme skusili zamokrit takuto tehlu, tak sme zistili, ze jej nasiakavost je vyrazne slabsia. Aj ked to znie velmi nelogicky, zda sa, ze problemom su naozaj tie tehly. S omietkou na vnutornej stene nie su ziadne problemy. Situaciu riesime so zastupcom dodavatela tehly aj omietok. Zastupca od omietok sa vyjadril, ze to mame riesit napenetrovanim steny betonkontaktom, ktory sa pouziva na betonove plochy. Moj omietkar sa zase vyjadril, ze by to nerobil, lebo sa mizerna nasiakavost penetrakom este znizi. Prosim o radu, ake opatrenie pouzit.
Odpovedať
Treba Vás obidvoch vyšľahať korbáčom...ako niekto z primitívnej veci dokáže vyrobiť obrovský problém...betonkontak,nasiakavost tehly,tmavé tehly..testovanie spricu..Vám naozaj hrabe.to čo robíte by ma ani vo sne nenapadlo..a ten omietkar bude určite mladý sopliak (do 35 rokov)..
Odpovedať
@daralbajda Táto stránka ako jedna z mnohých je príkladom,že blbosť nieje ohraničená vekom. 35 ročný vyučený omietkár môže mať 18 ročnú prax,čo je naozaj skúsený pracant. A napr.60 ročný trko,ktorý má neustálu potrebu každého hodnotiť a urážať môže byť pre túto stránku a vlastne pre celý svet bezprínosnou stratou času. Mlčať je zlato!!! Radu som nedal,ale tvoj príspevok som nedokázal len tak prejsť. Svetu mier!
Odpovedať
@dodok ak už omietkar- murár,robí z najprimitivnejsej veci na stavbe (omietky) vedu,testovanie,mudrovanie , skúšanie ,tak vyšľahať ho korbáčom je slabý trest... Taký chto "odborníkov" treba umiestniť do cely predbežného zadržania. Ozaj , aká prax je potrebná pri VPC omietkach,či spricovani?..
Odpovedať
@99milan nie som odbornik, ale myslim, ze 1. tehly by mali byt poriadne vysusene a 2. penetrak by mal byt zaklad... (Spevni prach, prip.zvysky stavebnej soli, vyrovna nasiakavost podkladu, ...) aby omietka lepsie drzala
Odpovedať
Profilova fotka
@99milan on nepenetroval tie tehly vôbec ? ja som si myslel, že odparovanie vlhkosti omietky ide hlavne do obytného priestoru a nie do tehly. Akú má prosím nasiakavosť tehla ? podľa mňa minimálnu ... tie tmavšie tehly mi prídu ako by boli mastné ...
Odpovedať
@palo231 mne omietkari dávali penetrák a na to omietku striekanú, niekde obyčajnú niekde sadrovú
Odpovedať
@dominik_galaba tehla a minimalna nasiakavost ?
Odpovedať
Profilova fotka
@99milan Nie som profesionál omietkár,ale nejaké omietky som už na domoch porobil. Tie tehly sú v poriadku,či tmavšie,alebo svetlejšie. Najzákladnejší je špric a ten bol prevedený.Ak nebola stena pred špricovaním jemne pokropená veľmi ľahko sa môze stať,že tehla vypije hneď vodu a cement "zhorí" a tým pádom nedrží na stene.Iná vec je ,keď je tehla mastná. To ,že omietka popraská nemá žiadnu súvislosť už s podkladom,keď tam "špric" je aj keď v prípade, že drží slabšie. Popraskanie zavisí od toho,ako je malta "mastná" ,aby lepšie držala a hneď rura s rukou rýchlosť vysychania. Ak je moc teplo a ešte prievan tak to popraská.Jediná rada je nerobiť v tom čase omietky,alebo zabezpečiť pozvolné vyschnutie omietok zatienením a uzavretím okien a dverí napr.fóliou.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok perfektný komentár 👍 ja keď som to tiež čital, tak som si svoje pomyslel 👍🙂 pekný deň
Odpovedať
@hofertomas další doležitý "gumkáč", pre ktorého je vrchol umenia omietka a "problémy "s tým spojené....No chlapci ja by som si Vás vychutnal na stavbe..
Odpovedať
@daralbajda uz to tu padlo a ja sa len pripajam k nazoru, ze si nic neporadil, len si tu honis ego a rozdavas zbytocne mudrosti. Pises tu o tom, ako by si si niekoho vychutnal. Si normalny? Prijdes mi ako uchyl. Omluvam sa za off topic, ale takato mentalna ubohost ma vie vytocit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@99milan Uz som zazil hocijake vyhovorky, ale ked sa omietkar vyhovori na zlu tehlu, tak to je naozaj silna kava. Tehly trebalo pokropit vodou a vybavene, to je cele. Sorry, ale testovat nasiakavost tehly a potom to konzultovat s predajcom tehly je naozaj bizar 😄 😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?