Ahojte, poradite co so starou omietkou?Dom je z roku 1945,omietka je niekde hruba viac ako palec. Dat to dole cele,alebo to iba zoskrabat a natret? Dakujem
Osekat, škáry vyskrabat, postrek baumit vorspritz, a po tom hocičo...ak to chceš na stalo, ak na chvíľu, tak lokalne vyspravit MVR UNI a prestukovat baumit maxima.. Ale celú plochu pred tým oskrabat a napenetrovat.
@zita19 ľudia ho majú radi :-)
@dent na tej stene už omietka je, na stierku to nie je najlepší podklad a na novú omietku potrebuješ 1,5-2cm materiálu (ideálne ak je armovaná), preto je najefektívnejšie z materiálového hľadiska vyspraviť osekané časti, vyarmovať podklad a na to buď štuk alebo sadrová stierka.
netvrdím, že je to jediné možné riešenie....
@anelasi
Robime kompletnu rekonstrukciu a tu sme mali dilemu, ale ak sa to dalo aspon o takyto kus ulahcit a nemal by byt s tym problem som rada. dakujem vsetkym :-)
@anelasi ja som steny brúsil takou sanačnou bruskou, obíjal duté miesta, a na to šla nová omietka. Keby to robím ešte raz, tak to obijem až po tehlu a dám omietnuť tak. Bolo by to asi v mnohých veciach jednoduchšie
Vyspravoval som len lokálne,na obité miesta som dával rabicové pletivo /štvorcové zvárané pozinkované/ používal som klasicky po starom korunkové /pivové/ uzávery na pribitie. Tie sú lepšie ako plastové zateplovacie tanieriky. Potom špric a MVR omietka.
@anelasi dobrý deň, ako sa vám to nakoniec prosím Vás osvečilo spraviť? s odstupom Času v poriadku?
momentálne máme rovnakú dilemu, omietku sa nám na komplet nechce zhadzovať, to by už šlo dole všetko a to je odpadu... radi by sme vyspravili len takéto "mapy"
ďakujem ak si nájdete čas na radu z praxe .)