Špárovanie prírodného kameňa v interiéri

Zdravím. Môžem vyšpárovať starý prírodný kameň, múr zbavený omietky, vápenno-cementovou omietkou? Murár, ktorý tam bol tvrdil, že áno, ale chcem počuť viac názorov. A druhý bod, osieťkovali nám steny, lepidlo + sieťka, druhú vrstvu dali iba lepidlo a vraj to môžem takto bez omietky rovno maľovať interiérovou farbou, dokonca bez penetráku. Je to ok?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od smrekopadavy:

Zdravím. Môžem vyšpárovať starý prírodný kameň, m…
@smrekopadavy to prve si myslim ze sa bude zle robit lebo vapennocement9ve omietky- stuky sa pucuju (kruzivymi pohybmi) a v sparach si to velmi neviem predstavit. To druhe da sa to takto, ale lepidlo nie je na to urcene bude sa drolit a prasit sa z neho. Jednoznacne nejaku omietku (ci uz stuk alebo sadrovu) alebo ine povrchove riesenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@smrekopadavy to prve si myslim ze sa bude zle ro…
@sousedekovci89 A kebyže tú vápenno-cementovú omietku použijem na to lepidlo? Nech sa zbavím troch mechov, čo mi ostali po maliarovom veľkopanskom nákupe.
Odpovedať
Lepidlo sa ťažko farbou prekrýva, preto tam má ísť omietka. Omietkou špárovať je sprostosť, na takéto práce má zlú spracovateľnosť.
Odpovedať

@sousedekovci89 A kebyže tú vápenno-cementovú omi…
@smrekopadavy jasne ze mozes na to je urcena.
Odpovedať

@smrekopadavy jasne ze mozes na to je urcena.
@sousedekovci89 Lebo ten ťulpas mi na presne rovnakú otázku odpovedal, že nie, že tá na to nie je dobrá.
Odpovedať

@sousedekovci89 Lebo ten ťulpas mi na presne rovn…
@smrekopadavy no ak to nie je jadrova omietka je to blbost pretoze prave na to su omietky urcene (vytvaranie finalnej vrstvy steny).
Odpovedať

@smrekopadavy no ak to nie je jadrova omietka je …
@sousedekovci89 Aha, ďakujem, takto to je. Ja viem pracovať s náradím, v materiáloch tápem. Tak si ju preštudujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?